CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Fertilizatorii pentru orhidee sunt concepuți special pentru aceste plante parazit, cu flori spectaculoase. Sunt fertilizatori sub formă lichidă, sub formă de granule sau de batoane, cu o concentrație complexă de săruri minerale.

Fosfor, potasiu, azot

Orhideele, ca multe alte plante decorative, au nevoie de fosfor, potasiu și azot. Fosforul susține dezvoltarea rădăcinilor și apariția florilor, potasiul susține dezvoltarea și rezistența plantelor în fața bolilor, iar azotul ajută la dezvoltarea foliajului, a frunzelor mari și decorative pe care le au orhideele.

Procentul celor trei minerale esențiale este trecut pe eticheta fertilizatorilor. Un fertilizator de tipul 20-20-20 este unul echilibrat și este potrivit pentru toate soiurile de orhidee. Dar iată și câteva sfaturi importante pe care trebuie să le știi!

Fertilizatorii pentru orhidee. 5 secrete esențiale

  1. Folosește fertilizatori cu un procent mai mare de fosfor și potasiu atunci când plantele sunt tinere și au nevoie să dezvolte rădăcini noi și să facă boboci de flori.

2. Azotul din uree se pierde cel mai ușor când plantele sunt udate des pe timpul verii. De aceea, ar fi bine să folosești fertilizatori cu săruri de azot pentru a se păstra mai mult timp în substratul plantelor.

3. Rădăcinile orhideelor sunt sensibile la arsurile pe care le pot provoca fertilizatorii, dacă aceștia nu sunt diluați corect. Mai bine le hrănești săptămânal cu o soluție foarte diluată de fertilizatori (1 parte fertilizator lichid la 4 părți apă), decât să folosești o soluție mai concentrată o dată pe lună.

4. Ai grijă să uzi întotdeauna orhideele cu apă curată la temperatura camerei și apoi să le uzi cu apa în care ai adăugat fertilizatorii pentru orhidee. Rădăcinile trebuie să fie umede pentru a preveni depunerea de săruri și arsurile.

5. Orhideele sunt plante sensibile care preferă apa de ploaie, dar aceasta nu este la îndemâna oricui. Folosește apa de la robinet pe care o ții într-un vaz deschis peste noapte să se evapore clorul.