Detoxifiere digitală în cuplu. Viață mai liniștită

O persoană poate deveni ușor frustrată când este mereu distrasă de telefon și trebuie să facă mai multe treburi deodată. Dacă pune de o parte telefonul, nu se mai aude mereu zgomotul de fond al televizorului, ar putea fi mai liniștită. Totodată, multe conflicte pot apărea și pentru că partenerul care stă mai puțin cu ochii în ecran se simte neglijat. Atunci când începe din nou să primească atenție, va fi mai mulțumit și mai puțin cicălitor.

Excesul de tehnologie = nefericire

Nu în ultimul rând, va crește și sentimentul de bucurie. Se știe că excesul de tehnologie duce la nefericire. Vezi numai imagini de oameni minunați, care merg în vacanțe de vis și te întrebi de ce viața ta nu e așa. Uiți că acolo apare doar o realitate cosmetizată. Dar atunci când închizi internetul și începi să trăiești, lucrurile din jurul tău devin mai interesante și mai frumoase.

Citește și: Legea Atracției în cuplu. Cum funcționează

Revitalizarea relației

Dacă dorești să revitalizezi relația ta, o detoxifiere digitală în cuplu ar putea fi un punct de pornire excelent. ”Poți redeschide, încetul cu încetul, comunicarea dintre voi pe subiectele comune și de interes pentru amândoi sau cu subiecte legate de ceea ce îl interesează în special pe partener, inclusiv cele legate de viața virtuală. Când comunicarea a fost cât de cât restabilită, el se simte înțeles și acceptat fără condiții, ai putea vorbi despre ce te deranjează , despre ce îți dorești cu adevărat și cum crezi că ar fi ideal să arate relația voastră”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și: De ce este bine să faci o detoxifiere digitală în vacanță

Detoxifiere digitală în cuplu

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395”Dacă partenerul conștientizează adicția de virtual și dorește o schimbare, există multe tehnici  pentru a-l ajuta să renunțe puțin câte puțin. Puteți cultiva hobby-uri și pasiuni comune, vă puteți implica unul în sprijinirea proiectelor celuilalt sau puteți începe activități noi, pe care v-ați dorit să le faceți , dar nu ați avut timp. În caz că nu vă descurcați singuri, apelați și la ajutorul unui specialist. Acesta vă poate recomanda tehnici exacte stabilite într-un cadru neutru și echidistant, conform unor metode specifice,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Sursa foto: 123rf.com