Puteți face aceste lucruri în weekend-uri sau seara, după o zi încărcată, și vei observa o îmbunătățire a relației dintre voi, iar cei mici vor fi foarte entuziasmați. În continuare, vei descoperi 5 activități pe care le poți face în timpul liber, alături de copii tăi.

Activități artistice

Activitățile artistice sunt o oportunitate excelentă de dezvoltare a creativității și a imaginației copiilor. Acestea  sunt distractive, stimulante și dezvoltă abilitățile lor artistice.

Organizează seri de pictură sau de desenat. Pune-le la dispoziție celor mici, materiale precum planșe de desenat, creioane colorate sau pensule pictura. De asemenea, poți organiza seri de karaoke sau puteți învăța un dans nou. Alte activități artistice pe care le puteți face sunt fotografia sau modelatul.

Toate acestea pot fi extrem de amuzante și vă pot oferi un sentiment de împlinire atunci când veți admira creațiile proprii. În plus, poți încerca să îi duci la teatru, operă sau proiecții de film adecvate vârstei lor.

Excursii în aer liber

Petrecerea timpului în aer liber este o activitate recreativă și sănătoasă pentru copii. Excursiile în aer liber pot include plimbări prin parc, pe trasee în afara orașului, vizite la grădina zoologică, botanică sau un picnic.

O astfel de excursie reprezintă un bun prilej de a-i învăța pe cei mici lucruri despre natură, despre animale și cum să respecte mediul înconjurător. În plus, copiii își vor dezvolta abilitățile sociale și de comunicare. 

Încercați să descoperiți locuri noi și interesante în fiecare weekend sau să faceți plimbări în zonele verzi din apropierea casei voastre.

Gătitul împreună

Gătitul împreună este o activitate distractivă și educativă care îmbunătățește abilitățile copiilor de a face lucruri și de a-i responsabiliza. Puteți să faceți rețete ușoare de prăjituri, pizza sau supe. Poți chiar să îi implici și în crearea unei liste de cumpărături, iar mai apoi să mergeți împreună la supermarket pentru a vă lua ingredientele necesare.

În timp ce gătiți, poți să îi înveți pe cei mici despre nutriție și despre felul în care alimentele sunt preparate. În plus, acesta poate fi un moment potrivit pentru a discuta despre alimentația echilibrată și despre beneficiile unui stil de viață sănătos.

După o astfel de activitate, copii vor fi mândri de rezultatele lor și își vor dezvolta abilități de relaționare și coordonare.

Jocurile de societate

Cu ajutorul jocurilor de societate, copii se pot distra și își pot dezvolta abilitățile de comunicare, coordonare și strategie în același timp. Alege jocuri potrivite vârstei lor și joacă-te împreună cu ei. Poți apela la acestea în zilele ploioase, în serile petrecute cu mai mulți membri din familie sau când aveți invitați alți copii.

Această activitate poate dezvolta spiritul competitiv și cel de echipă și va fi o modalitate excelentă de petrecere a timpului liber.

Cititul împreună

Lectura este o modalitate excelentă de a petrece timp împreună cu cei mici și de a le dezvolta abilități de citire. Această activitate contribuie la îmbogățirea vocabularului, comunicării și îmbunătățirea atenției și concentrării.

Alege niște cărți potrivite vârstei lor și încurajează-i să pună întrebări și să discute despre ceea ce citesc. Puteți chiar să citiți pe rând, cu voce tare, pentru a te asigura că aceștia rămân concentrați.

În concluzie, petrcerea timpului cu copiii este foarte importantă pentru dezvoltarea lor emoțională și intelectuală. Găsirea unor activități distractive și educative reprezintă modalitatea excelentă de a face acest lucru. Observă care sunt activitățile care le plac cel mai mult și faceți-le mai des. Însă, nu lăsa să intervină monotonia și vino mereu cu idei noi de activități pe care le puteți face împreună.

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu OfficeDirect