Îți promiți că data următoare va fi altfel, dar din nou se întâmplă același lucru. Pare că ai o mie de posibilități în prezent de a-ți găsi perechea. Pe internet, la serviciu, cu ajutorul prietenilor sau prin excursii. Trăim în așezări pline de oameni. Stăm în blocuri unde avem zeci de vecini. Pare imposibil să nu întâlnești persoana dorită. Și, totuși, ca un făcut, atragi mereu bărbații nepotriviți. Dai tot timpul peste același tip de bărbat cu care știi că nu vei avea o relație împlinită.

Atragi mereu bărbații nepotriviți. Ai un exemplu prost

”Uneori, mintea non conștientă a unei femei o atrage spre anumiți parteneri cu probleme, pentru ca poate în copilărie a avut modele asemănătoare. În funcție de relațiile la care a fost expusă, o femeie își formează în mod non conștient păreri despre cum trebuie să fie partenerul, cum să se comporte, cum ar fi bine să fie relația, etc. De multe ori nu conștientizăm aceste tipare și alegerile pe care le facem par paradoxale pentru mintea conștientă sau așa zis logico-analitică”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin.

Afișezi o imagine falsă

Există greșeli pe care le poți face și atragi mereu bărbații nepotriviți. De exemplu, nu arăți ceea ce ești, ci doar o imagine fabricată pentru a plăcea. Dacă pretinzi că ești altcineva decât ești cu adevărat, vei atrage persoane care vor iubi imaginea ta, dar nu ceea ce ești tu. Totodată, ai putea să nu aștepți persoana potrivită, ci să te grăbești din teama de singurătate. Astfel, poți ajunge într-o relație toxică, lângă un partener care nu te place așa cum ești și nici tu nu îl apreciezi din toată inima.

Ai un ideal de neatins

Altă problemă la unele femei este că își faci o imagine mult prea clară a partenerului ideal. Bine, nu înseamnă că vei renunța la cele mai rezonabile pretenții, dar dacă visezi cu ochii deschiși la un anumit personaj văzut într-un film sau creat de imaginația ta, s-ar putea să nu-l întâlnești niciodată. Astfel, vei avea impresia că toți cei pe care-i găsești și care și-ar dori să fie cu tine sunt nepotriviți.

Citește și: În dragoste, ești vânător sau vânat?

Nu ai încredere în tine

Neîncredere în tine poate să-ți strice șansele de a avea o relație împlinită. Transmiți mesajul că nu ești importantă, iar cel de lângă tine nu te va respecta. În plus, ai putea ajunge într-o relație doar pentru a fi cu cineva și pentru a simți că ești importantă prin prisma faptului că el te iubește. O astfel de atitudine te poate pune în fața unui partener nepotrivit. Totodată, chiar dacă pare că ai întâlnit ”bărbatul perfect”, nu te grăbi să fii prea apropiată și nu arde etape. Ia-ți suficient timp să-l cunoști mai bine, astfel încât să nu ai surprize neplăcute, după ce te-ai implicat prea mult.

Ce e de făcut dacă atragi mereu bărbații nepotriviți

”Dacă ți se pare că atragi mereu bărbații nepotriviți, ar fi cazul să te oprești un moment din căutări și să reflectezi la motivul pentru care se întâmplă asta,” este de părere Tedy Creștin care adaugă că ”ar fi cazul să intri într-un proces de terapie, ghidat de un profesionist și să îți pui anumite întrebări:

– Cum a fost relația dintre părinții tăi și ce relații a avut ca model în copilărie?

– Care crezi că este rolul fiecărui partener? 

– Într-o relație ideală cum s-ar comporta aceștia? Cum ar comunica? Cum ar relaționa?

În funcție de aceste răspunsuri ar putea ai putea conștientiza că ești atrasă fără să vrei de un anumit tip de bărbați și mintea non conștientă îi selectează doar pe aceștia”.

Citește și: Eșec în dragoste. Cum mergi mai departe?

Cunoaște-te pe tine însăți

”Dacă am făcut alegeri nepotrivite în trecut un prim pas ar fi să conștientizăm asta și să încercăm să înțelegem de ce am acționat așa. În general, preferințele noastre sunt determinate de valorile pe care le avem, de ceea ce este cu adevărat important și de dorit pentru noi.

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395De multe ori, există o neconcordanță între declarațiile pe care le facem pentru a menține imaginea de sine și ceea ce ne dorim în realitate. Pe măsura ce conștientizăm mai mult din ceea ce suntem și ceea ce ne dorim în mod real, cresc șansele de a ne găsi un partener mai potrivit și să începem o relație cu șanse mai mari de reușită,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Sursa foto: 123rf.com