CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Căpșunele se păstrează cel mai bine pe timp îndelungat dacă sunt transformate în gem. Cireșele merg de minune pentru compoturi răcoroase și pot fi păstrate astfel câteva luni. Iar vișinele sunt cele mai apreciate pentru dulcețuri dulci-acrișoare. Însă, dincolo de metodele clasice, prin fierbere cu zahăr și conservare, fructele roșii de vară mai pot fi păstrate și la congelator.

Cum trebuie congelate cireșele și vișinele

Fructele se spală în câteva ape, se curăță de codițe și de sâmburi. Apoi, se pun în straturi în caserole de plastic, cu hârtie de copt între ele, și se pun la congelator unde pot rezista mai bine de un an. Ulterior, le poți folosi la plăcinte și pandișpanuri, după ce le decongelezi și le lași o jumătate de oră să se scurgă de suc.

Poți congela și cireșe cu tot cu sâmburi dacă vrei să le folosești la toamnă să faci compoturi, în combinație cu alte fructe.

La fel poți proceda și pentru vișine, tot cu hârtie de copt între straturi, deoarece îngheață mai repede și se păstrează mult mai bine, apoi se decongelează ușor.

Mai poți congela vișinele pudrate cu zahăr pudră, dacă vrei să le folosești la iarnă la plăcinte cu fructe. Ține cont să nu mai adaugi zahăr în timp ce pregătești umplutura pentru plăcinta cu fructe.

Fructele roșii de vară cu pulpa moale

Căpșunele, murele, zmeura la congelator

Pro și contra

Fructele cele mai delicate din această perioadă sunt căpșunele, urmate mai târziu de mure și de fructele de pădure. Și ele pot fi păstrate la congelator, dar metoda presupune mai multă atenție și spațiu mai mare în răcitor.

Se spală căpșunele foarte bine, să nu rămână nisip, se curăță de codițe și se lasă pe șervete de hârtie să se scurgă de apă.

Ai grijă să nu le pui una peste alta, ci la o distanță de câțiva milimetri, să nu se strivească. Apoi se pun pe o tavă de plastic sau din metal, acoperită cu folie de copt, tot una lângă alta, și se lasă la congelator o zi, să înghețe bine fiecare căpșună.

A doua zi, pot fi transferate în caserole, în straturi, cu hârtie de copt între ele. La iarnă, când se decongelează, pot fi folosite la compoturi, la plăcintele cu fructe sau pentru a face o spumă de căpșune cu gust de vară.

Ce nu trebuie sa ratezi daca ai zmeura proaspata? O dulceata de zmeura facuta in casa!

Surprinde-i pe ce dragi cu o dulceata de mure! Ai reteta!