CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

 

 

Spre deosebire de castraveții murați în oțet, castraveții în saramură de vară se pot acri doar în 4 sau 5 zile. Nu trebuie să aștepți prea mult până când vor fi buni de mâncat. Iar, dacă profiți de căldura de afară și îi lași să se acrească în balcon, vor avea un gust acidulat și delicios.

Ingredientele necesare

  • castraveți mari și fragezi, cu pulpa dulce, nu amăruie;
  • crenguțe de mărar uscat;
  • sare grunjoasă pentru murături;
  • piper boabe;
  • frunze de dafin;
  • usturoi

Cea mai simplă metodă să faci castraveții în saramură de vară

Această rețetă este simplă și nu se ține cont de cantități exacte, decât în ceea ce privește sarea. Se folosește sare grunjoasă, niciodată sare fină sau sare de masă iodată. Și saramura cea mai bună pentru vară, care menține castraveții crocanți, trebuie să fie puțin mai concentrată și se folosesc 3 lingurițe rase de sare la 1 litru de apă clocotită.

În rest, se pun celelalte condimente în funcție de gust și de cantitatea de saramură, cu menținea că piperul este bine să fie boabe, iar crenguțele de mărar să fie foarte bine uscate, ca să nu mucegăiască.

Se pune totul în borcan, așa cum vezi în clipul nostru și se lasă borcanul pe geam la bucătărie, pe masă sau în balcon. Nu este indicat să stea în bătaia soarelui, ci la umbră, pentru că există riscul să se tulbure saramura.

Borcanul nu se umple până sus cu saramură, trebuie lăsat puțin loc pentru fermentație, iar deasupra se pune o farfurie, nu un capac, tocmai pentru a permite soluției să fermenteze mai rapid.

foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei