Ești mare fun pizza, dar știi că blatul din făină te îngrașă? Ai putea încerca un blat de pizza din conopidă. Este o rețetă care apare de ceva vreme în multe meniuri cu preparate dietetice, se face ușor și este surprinzător de savuroasă.

De ce merită să pregătești blatul din conopidă

Principalele ingrediente pentru a obține un blat de pizza din conopidă sunt, bineînțeles, conopida, ouăle și o cremă de brânză dietetică pentru a lega blatul.

Multe gospodine consideră că este un blat mult mai gustos și sănătos, decât blatul clasic din făină albă. Conopida are certe beneficii pentru organism, este o legumă bună pentru digestie, pentru stomac și pentru ficat. Ea conține vitaminele B1, B2, B3, B6 și B9, acizi grași Omega-3, vitamina K, vitamina C, fosfor, potasiu și mangan, dar și mulți fitonutrienți. Este cunoscută și ca un puternic antioxidant și o legumă care previne inflamațiile și apariția cancerului.

Dacă folosești la acest blat brânză de vaci dietetică, vei obține un preparat foarte hrănitor, bogat în calciu, potasiu și vitamine, mult mai sănătos decât un simplu blat făcut din apă și făină de grâu.

Cum să faci blat de pizza din conopidă

Ingrediente:

  • 1 conopidă mare
  • 3 ouă
  • O cutie de brânză dulce/cremă de brânză dietetică
  • Sare/piper

Conopida se rupe în bucăți, se spală bine și se opărește cu apă clocotită câteva secunde. Astfel se poate verifica dacă mai sunt mici viermișori, iar conopida devine mai moale și mai ușor de preparat.

După ce se opărește conopida, se scurge de apă, se mărunțește la robot și se pune într-un tifon. Se presează bine pentru a scurge toată apa.

Se amestecă apoi cu ouăle bătute și crema de brânză și se întinde blatul obținut în tava de pizza. Se adaugă sare și piper după gust.

Se coace blatul timp de 15 minute la foc potrivit, se scoate tava, se pune sos de roșii peste blat și se adaugă ingredientele pentru pizza. Apoi se introduce iar în cuptor și se mai coace pizza timp de 15 – 20 de minute.

Topinguri delicioase pentru un blat de pizza din conopidă

O pizza cu blat de conopidă iese gustoasă cu diverse mezeluri fine sau cu brânzeturi și ierburi aromatice. Iată câteva ingrediente din care vei face o pizza excelentă cu blatul crocant de conopidă:

  • Sos de roșii cu busuioc
  • Șuncă de curcan
  • Șuncă de porc fină
  • Bacon afumat
  • Brânză mozzarella
  • Brânză gouda
  • Măsline negre sau verzi
  • Salamuri picante
  • Prosciutto crudo
  • Boabe de porumb dulce
  • Roșii cherry, ardei gras roșu, ceapă verde
  • Ciuperci