Petele de vișine pe hainele din țesături naturale

Bluzele sau pantalonii din bumbac sau din in sunt preferatele noastre vara, dar dacă le-ai pătat cu suc de fructe roșii este destul de greu să le mai cureți. Acționează imediat, ca petele să nu se fixeze în țesătură. Toarnă apă fierbinte din abundență peste pete, apoi lasă haina la înmuiat în apă caldă cu detergent cu oxigen activ, care poate să scoată cele mai dificile urme. Dacă hainele sunt colorate, poți scăpa de petele de vișine cu zeamă de lămâie, dar fă mai întâi un test, ca să nu se decoloreze culorile.

Petele de fructe roșii pe materiale sintetice

Dacă ai pătat cu vișine sau cu mure o bluză sau o fustă din material sintetic, înmoaie repede rufele în apă rece și curăță pata cu zeamă de lămâie. Dacă nu iese de la prima încercare, fă o soluție din apă caldă și detergent lichid de rufe în părți egale, la care adaugi 2 linguri de oțet alb și lași zona pătată să se înmoaie timp de 15 minute. Apoi spală haina în mod obișnuit cu detergent de rufe.

Cum să cureți fața de masă de petele de vișine

Înmoaie un burete de vase în apă rece și șterge cât mai bine pata de fructe. Apoi stoarce zeamă de lămâie direct pe pată și freacă ușor cu același burete până când dispare orice urmă roșie. Fața de masă trebuie spălată apo imediat după ce ai curățat-o să nu se îngălbenească.

sursa foto: 123rf.com