Pentru ca să ai o vacanță minunată cu partenerul, ”este important dacă amândoi doriți să plecați în vacanță și, să vă implicați în planificarea ei împreună”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

”Este un vis, o dorință și o aspirație comună. În acest caz, ar fi util ca amândoi să se implice în planificare, pentru ca să corespundă stilurilor lor de viață diferite, să includă activități agreate de amândoi, să nu fie doar îndeplinirea dorințelor unui partener și compromisul celuilalt”, adaugă specialistul.

Citește și: Vacanța la țară, la bunici. Păreri pro și contra

Vacanță minunată cu partenerul: Hotărâre comună

Visul tău este să stai la plajă, dar el vrea să urce pe munte. Este clar o problemă aici. Cel mai bun mod de a o rezolva este să vă ascultați reciproc dorințele și apoi să faceți un plan comun. Amândoi puteți face o listă cu destinațiile pe care doriți să le vedeți cel mai mult, apoi să comparați aceste liste.

În cel mai bun scenariu, unele destinații vor coincide, astfel încât să puteți restrânge o alegere la câteva locații. Ați putea alege o zonă care să vă dea oportunitatea amândurora să faceți ce vă doriți. Revenind la primul exemplu, ați putea merge, de exemplu, pe Riviera Olimpului. Tu vei sta la plajă, iar el ar putea face una sau două excursii pe Muntele Zeilor, după care să ți se alăture, relaxându-se pe malul mării.

Vacanță minunată cu partenerul: Mai puține planuri

”Ar fi util să încercați să includeți cât mai multe activități la care să participați amândoi, în care să comunicați și să cooperați împreună”, vă sfătuiește psihoterapeutul. Poate sunteți atât de entuziasmați de vacanța care urmează, încât ați făcut un program plin, cu multe obiective și locuri de vizitat.

Este minunat, dar trebuie să fiți atenți să nu vă încărcați prea mult. Altfel, s-ar putea să vă întoarceți mai obosiți decât ați plecat. Totodată, este bine să fiți flexibili. Țineți cont de faptul că planul poate fi schimbat în funcție de vreme, ore de deschidere sau alte evenimente neplanificate. ”Fiți calmi și pregătiți să vă bucurați de vacanță orice s-ar întâmpla. De asemenea, ar fi util să stabiliți din timp cum să vă comportați dacă apar probleme neașteptate, cum să colaborați pentru a le rezolva și pentru a detensiona situația”.

Citește și: Ce e de făcut când viața sexuală e în impas

Stabiliți împreună bugetul

A vorbi despre veniturile tale poate fi destul de incomod, dacă sunteți la începutul unei relații. Oricum, trebuie să purtați această conversație neplăcută dacă doriți să faceți o călătorie împreună. Atunci când lași la voia întâmplări sau consideri că lucrurile se vor aranja de la sine, pot apărea neînțelegeri. Chiar dacă sunteți căsătoriți, ar fi bine să stabiliți dinainte cât doriți să cheltuiți (și să vă încadrați în buget), pentru a nu exista conflicte mai târziu. Stabiliți de ce sumă aveți nevoie zilnic și lăsați și o mică marjă de eroare. Nu lua prea multe lucruri în bagaj. Mai ales noi, femeile, avem tendința asta, ceea ce poate genera stres suplimentar. Selectează doar ceea ce ai nevoie, pentru a nu ajunge la conflicte în plus cu soțul.

Acceptă-l așa cum e

Fii gata să afli lucruri noi despre partenerul tău. Chiar dacă sunteți de mult timp împreună, concediul poate fi momentul în care să vă cunoașteți mai bine sau să restabiliți legătura.  Când ești alături de el tot timpul, ai putea descoperi adevărata lui natură sau că s-a schimbat foarte mult și asta poate fi în unele cazuri neplăcut. Fii deschisă să-l cunoști mai bine și să-l accepți așa cum este el.

Citește și: Ce faci ca să nu vă mai certați în vacanță

Cum să ai o vacanță minunată cu partenerul: Caută starea de bine

”Ar ajuta dacă în timpul concediului ar practica hobby-uri comune cum ar fi sportul, dansul, tratamentele spa, vizitele turistice, orice activitate este agreată de ambii parteneri și le dă o stare de bine, în care timpul se scurge rapid, în mod foarte plăcut și care îi împlinește și le creează satisfacții deosebite.

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395Nu în ultimul rând, ar fi foarte bine dacă ar utiliza momentele de intimitate din concediu pentru a întări legătura afectivă și emoțională, pentru a comunica sincer și deschis, pentru a înlătura eventualele blocaje în comunicare, îndoieli, temeri și conflicte care s-au mai strecurat în relația lor,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Sursa foto: 123rf.com