Cel mai frumos motan din București, cu o blană de invidiat și ochi mari, sclipitori și inteligenți, a dominat prestigioasa expoziție mondială de feline, organizată în 2023 în Franța, la Strasbourg.

Motanul crescut în România este un mascul adult din rasa Maine Coon, în vârstă de 4 ani. El a câștigat titlul de World Winner 2023 în cadrul celei mai prestigioase expoziții mondiale FIFe World Show, organizată la Strasbourg.

Concursul s-a desfășurat în noul și modernul Parc des Expositions din Strasbourg, weekendul trecut, 28 – 29 octombrie 2023. Au fost prezente peste 1.300 de pisici din toată lumea și câteva mii de vizitatori pe zi le-au putut admira și încuraja în concurs.

Motanul Elros impresionează cu trăsăturile excepționale

Cel mai frumos motan din lume poartă numele Elros și este un motan adult din rasa Maine Coon. El a reușit să câștige cea mai dificilă categorie din cadrul concursului de la Strasbourg, conform organizatorilor.

Crescătorul său este Yann Panco din Bucureşti și aduce în România primul trofeu mondial cucerit de superbul motan – „FIFe World Winner”.

Trăsăturile lui deosebite, blana foarte frumoasă, cu păr lung și mătăsos și modelul dungat, specific rasei, au cucerit juriul. Boticul motanului și ochii lui mari au impresionat în cadrul concursului, dar și labele bine dezvoltate, care sunt caracteristice rasei.

Elros este un motan perfect, care întruchipează cele mai frumoase și distincte trăsături ale rasei Main Coon, de origine americană.  

Rasa Main Coon, caracteristici și personalitate

Pisicile de talie mare din rasa Main Coon, așa cum este Elros, impresionează nu doar prin blana lor frumoasă, ci și prin inteligența și prin caracterul lor docil. Main Coon, de origine americană, a devenit încă de la începuturile secolului XX una dintre cele mai îndrăgite rase de pisici din lume.

Greutatea medie a unui motan Maine Coon este între 6 și 8 kilograme. Femelele ar trebui să cântărească până la 5 kg. Corpul este muscular, lung și robust, pieptul lat și labele puternice. Un adult Maine Coon poate ajunge la o lungime de până la 120 cm și o înălțime de până la 40 cm.

Felinele Maine Coon au urechi mari, ascuțite, cu smocuri de păr la capete. Blana lor este compusă din mai multe straturi, având și un fir de păr mai moale și foarte des sub firele lungi de la exterior, datorită căruia blana lor este rezistentă la apă. Coada stufoasă trebuie să fie la fel de lungă precum corpul, așa cum este și coada celui mai frumos motan Elros.

O pisică Main Coon sănătoasă și bine îngrijită poate trăi între 15 și 20 de ani. Personalitatea ei este foarte apreciată. Main Coon sunt pisici prietenoase, agile, foarte active, dar docile și ușor de dresat de la vârste mici. Totodată sunt prietenoase cu alte animale, inclusiv cu rasele mai mici de câini docili. Le place apa, le place să se joace și învață repede diverse trucuri. Sunt foarte atașate de stăpânii lor și inteligente, învățând obiceiurile casei și ceea ce au voie sau nu au voie să facă în spațiul locuinței.

foto: Plus Communication