CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

De la metoda bunicii, la soluțiile rapide cu aparate speciale, am adunat pentru tine cele mai eficiente trucuri pentru a scoate sâmburii de cireșe și de vișine. Înainte de toate contează ceea ce vrei să faci cu fructele.

Este simplu să folosești aparate concepute special pentru scoaterea sâmburilor. Există și prese de usturoi care au o gaură special făcută pentru vișine și cireșe, dar  majoritatea dispozitivelor strivesc fructele și nu le mai poți folosi decât pentru gem sau pentru umplutură la o plăcintă.

Vezi și Compot de cireșe fără conservanți

Cum scoți mai repede sâmburii de cireșe

Dar, dacă vrei să faci o dulceață sau un compot care să arate bine, fructele trebuie să rămână cât mai întregi și tot metoda cu acul de siguranță este mai bună. Dar este o soluție migăloasă, care consumă timp, mai ales că sâmburii de cireșe nu ies atât de ușor precum cei de vișine. Iar cireșele pietroase chiar se desfac greu cu acul pentru a scoate sâmburii.

De aceea, am găsit un pont mai vechi pe care l-am pus în practică și a mers de minune.

Așa cum vezi în clipul de mai sus, trebuie să pui fructele pe un tocător de lemn și să le apeși ușor cu un alt tocător. Este suficient să fie puțin presate și sâmburii se scot mai ușor.

Ai grijă să nu strivești fructele și să iasă tot sucul din ele. Dacă sunt presate ușor, își păstrează forma frumoasă și rotundă în compot sau în dulceață!

foto: Shutterstock

imagine: Adina Stănilă/ Libertatea pentru femei