Micul dejun din vacanță este deseori diferit de cel pe care îl pregătești acasă în fiecare dimineață. Este momentul zilei când te răsfeți poate și cu alimente dulci, ori cu preparate culinare specifice zonei în care ai ajuns. Când ești cazat la hotel în vacanță, iată ce tipuri de mic dejun poți întâlni.

Ce tipuri de mic dejun poți întâlni la un hotel

Micul dejun pus de dispoziție de hotelul în care ești cazat trebuie să conțină alimente proaspete, de bună calitate, dar și rețete deosebite, specifice destinației pe care ai ales să o explorezi. Este primul moment al zilei care îți asigură energie și te pregătește pentru o zi plină, așadar ce alegi la micul dejun?

Mic dejun continental

Este unul dintre cele mai întâlnite feluri de mic dejun din hoteluri disponibil în majoritatea locațiilor din Europa. Este micul dejun care aduce pentru consum alimente precum: produse de patiserie dulci și sărate, brânzeturi, gem, marmeladă, unt, dar și băuturi precum cafea, ceai sau lapte.

În funcție de fiecare hotel în parte, la acest tip de mic dejun se mai pot aduce și iaurturi, cereale sau diferite mezeluri feliate proaspete.

Mic dejun englezesc sau english breakfast

Este micul dejun recunoscut deja pentru multitudinea de alimente din categoria prăjelilor. Aici vei găsi alimente precum: cârnați prăjiți, bacon prăjit, ouă prăjite, ompletă, fasole, roșii călite în ulei, friganele sau pâine prăjită. Ceaiul este băutura des întâlnită la un mic dejun englezesc.

Mic dejun american sau american breakfast

O combinație între mic dejun englezesc și mic dejun continentanl, la mic dejun american vei găsi alimente dulci precum clătite americane, gofre, dar și chiftele crocante din cartofi. De asemenea, nici de aici nu vor lipsi untul, gemul, dar nici cafea proaspătă, sucuri de fructe sau siropuri dulci.

Mic dejun meditereanean

Este prima masă a zilei care îți aduce în farfurie multe legume proaspete precum: roșii, castraveți, ardei, ceapă, dar și brânzeturi grecești, ulei de măsline și pâine proaspătă. De asemenea, la mic dejun mediteraneean mai poți găsi iaurt grecesc, nuci și miere.

Mic dejun asiatic

Este micul dejun care îți propune o experiență de gust și savoare. La prima masă a zilei vei găsi colținași, budincă de orez, legume murate, pachețele de primăvară, chiftele dulci, dar și supă de tăieței din orez.

Micul dejun japonez aduce în prim plan alimente precum: pește, supă miso, orez la aburi sau alge.

Tipuri de mic dejun – oriental

Este masa plină de gust, savoare și culoare. La hotelurile care îți oferă mic dejun oriental vei găsi mereu pastă de humus, pastă de vinete, falafel, dar și pită prospătă numai bună de consumat cu celelalte preparate. Bineînțeles că vor fi și alte alimente la mic dejun. Nu lipsesc măslinele, iaurtul, dar nici lipiile aromate.

Mic dejun vegan ori vegetarian

Tot mai multe hoteluri pun la dispoziție și feluri diferite de mâncare potrivite pentru persoanele care au alte preferințe culinare. Pentru persoanele care nu consumă carne, hotelurile pun la dispoziție mic dejun care să conțină o serie de derivate precum tofu, cereale sau sosuri vegetale.

Tipuri de mic dejun la hotel în funcție de servire

În hotel pot fi mai multe tipuri de prezentare pentru micul dejun. Uneori acesta diferă în funcție de rezervarea camerei, dar și de specificațiile hotelului. Așadar, în hotel poți avea și următoarele tipuri de servire în ceea ce privește masa de dimineață.

Mic dejun bufet

Mic dejun bufet înseamnă mai multe alimente așezate pe o masă de prezentare, loc de unde fiecare persoană în parte își alege ce dorește să consume dimineața. Aici vor fi mai multe preparate diferite, o serie de produse de patiserie printre care brioșe, croasanturi, biscuiți, dar și iaurturi, cereale, brânzeturi variate, legume. Bineînțeles că nu lipsesc omletele proaspete sau ouăle prăjite și mezelurile.

Mic dejun a la carte

Este tipul de mic dejun pe care îl poți comanda din meniul restaurantului. Câteva preparate culinare făcute special pentru prima masă a zilei, tocmai pentru a evita risipa alimentară, momentul în care se oferă prea multe alimente tăiate proaspăt și nu sunt apoi consumate. Este micul dejun care îți pune la dispoziție o varietate de feluri specifie, dar și cafea sau alte băuturi proaspete.

Mic dejun în cameră

Pentru diminețile târzii din vacanță când tot ce îți dorești este să mai lenevești puțin în pat, există și opțiunea de mic dejun în cameră. Poți comanda din meniul restaurantului, în funcție de oferta pusă la dispoziție. În general, pentru acest tip de mic dejun există un meniu ce poate fi comandat.

Mic dejun de luat la pachet

Dacă ești în vacanță, dar nu ai timp să iei micul dejun la hotel, sau orele de servire nu se potrivesc cu programul tău, există opțiunea de a lua cu tine o gustare sănătoasă. Poți solicita să iei la pachet prima masă a zilei, dar și o băutură hidratantă.

Serviciul de mic dejun este inclus la multe hoteluri din România și Europa și poate fi ușor de identificat încă din oferta de rezervare. Poate și găsit sub varianta de: în română – mic dejun inclus, în engleză – bed and breakfast, iar prescurtat BB.

În cazul ofertelor de cazare cu Demipensiune, în majoritatea hotelurilor, cele două mese oferite sunt mic dejun și cină, însă pot exista și oferte de mic dejun și prânz, în funcție de hotel.

În cazul cazărilor cu Pensiune Completă, vei avea trei mese incluse și anume: mic dejun, prânz și cină.

În serviciile de All Inclusive vei avea incluse mesle principale, mic dejun, prânz și cină, dar și gustări și băuturi între mese.

În regimul de cazare Ultra All Inclusive vei beneficia de cele trei mese principale, mix dejun, prânz și cină, dar și de băuturi internaționale, băuturi spirtoase internaționale, gustări și posibilitatea de a consuma preparate culinare specifice zonei.

Sursă foto: 123rf.com

Citește și: Rețete de prăjituri cu caise