Ai auzit de multe ori: ”Bărbații nu vor decât sex și mâncare”, dar există mult mai multe lucruri pe care și ei și le doresc într-o relație. E mai greu să afli ce anume, pentru că majoritatea lor preferă să nu vorbească despre ei înșiși, sunt mai puțin comunicativi și mai tăcuți. Oare ce-și doresc bărbații cu adevărat?

Cunoaște-ți partenerul

Dacă te întrebi ce-și doresc bărbații cu adevărat, află că ”nu există niște dorințe stas pentru orice bărbat, dar cu siguranță există anumite lucruriimportante pentru fiecare în parte. De aceea, este util într-o relație să explorăm, să dăm frâu liber curiozității, să ne cunoaștem partenerul și stilul lui de viață”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin. Totuși, există și anumite ingrediente într-o relație pe care cei mai mulți și le doresc. Vezi dacă nu se aplică și în cazul partenerului tău.

Ce-și doresc bărbații: Laude și aprobare

Chiar dacă nu spune, vrea să-i fie apreciată munca. Poate ție nu ți se pare că e mare lucru că a dus gunoiul sau a spălat vasele, dar lui i-ar plăcea să-l lauzi un pic. Bine, nici el nu zice nimic că tu ai gătit, ai făcut curățenie generală, timp în care ai avut și grijă de cei trei copii ai voștri… Spune-i întâi că-l apreciezi, iar abia apoi că ai și tu nevoie să ți se recunoască meritele. În plus, un bărbat are nevoie să știe că partenera îl respectă și-l admiră. Arată-i că ești conștientă de calitățile lui și de ceea ce face pentru familie.

Intimitate emoțională

Nu doar noi femeile simțim nevoia să ne fim aproape emoțional de partener, dar și ei. Totuși, bărbații au crescut cu preconcepția că sexul tare nu trebuie să-și dezvăluie sentimentele. Acest lucru este văzut chiar ca slăbiciune. Așa că poate părea că nu are nevoie de astfel de ”dulcegării”.  Deci, inițiază tu momente în care să vorbiți, în care să-i dezvălui gândurile și temerile tale. Cel mai probabil, se va deschide și el.

Momente de singurătate

El își dorește să aibă momente de singurătate și este în regulă. Nu simte nevoia să vorbească mereu cu tine sau să fie mereu în preajma ta sau a altor persoane. Respectă-i această dorință și nu crede că are ceva personal cu tine. Nu-l sufoca și nu fi geloasă pe el. În mod tradițional, când o femeie trebuie să rezolve o problemă, se duce să vorbească cu alții, să ceară sfatul și să se consulte cu ei, dar un bărbat se izolează pentru a se gândi la ce are de făcut.

Ce-și doresc bărbații: Siguranță

Tu știi că ai nevoie ca el să-ți amintească faptul că ești singura femeie din viața lui și că te va iubi întotdeauna. Nu realizezi că și el își dorește asta. De multe ori, nu se simte sigur pe el și poate se gândește că nu este destul de bun pentru tine. Totuși, ascunde insecuritatea în spatele unei aparente stime de sine gonflate. Arată-i și spune-i că-l iubești și vei fi alături de el orice ar fi.

Citește și: Care sunt cele mai importante trăsături ale femeilor care atrag bărbații

Ce-și doresc bărbații: Atingeri fizice

Ce-și doresc bărbații cu adevărat? Și bărbații au nevoie de îmbrățișări, de strângeri de mână, de pupici de ”la revedere”. Un masaj sau faptul că te cuibărești lângă el pe canapea ar putea să-l facă să se simtă iubit. Și ei prețuiesc atingerile fizice și în afara momentelor de sexualitate, chiar dacă nu mărturisesc deschis asta.

Citește și: Ce fel de soție ești și cum îți salvezi căsnicia?

Ascultare și acceptare

Ce-și doresc bărbații? ”În general, majoritatea bărbaților vor aprecia sinceritatea, comunicarea reală și adevărată, încrederea, încurajarea, reciprocitatea de a da și de a primi în același timp, dorința de a explora. Este util ca fiecare partener să își descopere stilul de viață și limbajele prin care își exprimă iubirea. Dacă știm ce dorim să primim și ce își dorește celălalt, eforturile noastre de a face relația să progreseze nu se irosesc în van. 

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395Cel mai important lucru pentru ca să ajungeți la echilibru este să înlăturați orice potențial blocaj în comunicare și să mențineți fluid contactul dintre voi. Până la urmă, fiecare dintre voi are nevoie să fie ascultat, acceptat, încurajat, sprijinit în îndeplinirea visurilor și aspirațiilor sau în funcționarea în sarcinile de zi cu zi,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Sursa foto: 123rf.com