Octombrie este considerată o perioadă a echilibrului și balanței, nu doar pentru că este luna zodiei Balanță, ci pentru atmosfera ei echilibrată între întuneric și lumină, între căldură și frig.

Octombrie este luna abundenței, a bogăției, a fructelor sănătoase și a prosperității. Iar copiii născuți în octombrie sunt dăruiți de natură cu multe daruri deosebite. Iată ce spun studiile realizate în Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, dar care poate fi aplicată și pe alte meleaguri.

Rezistența fizică sporită

Așa cum arată un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Medicină Sportivă, în anul 2014, se pare că tinerii și copiii născuți în octombrie sunt mai puternici din punct de vedere fizic și au o rezistență mai bună în competițiile sportive. Ei se pot compara cu copiii născuți în luna noiembrie care sunt mult mai puternici decât copiii născuți iarna sau în lunile iulie – august.

Studiul realizat în 2014, condus de profesorul american Dr. G. Sandercock, menționează că au fost testați mai mulți copii și adolescenți de vârste diferite, născuți în diferite perioade ale anului. Parametrii care au fost urmăriți în cadrul studiului au fost puterea cardiorespiratorie, puterea membrelor superioare și rezistența membrelor inferioare. Iar copiii născuți toamna, îndeosebi copiii din lunile octombrie – noiembrie au adunat cele mai multe scoruri ridicate.

Au șanse mai mari să fie longevivi

Se pare că persoanele născute în luna octombrie trăiesc în medie mai mult decât cele născute vara sau primăvara. Conform unor stastistici europene din anul 2011, care au analizat un număr de 1.500 de persoane trecute de 100 de ani, cei mai mulți centenari erau născuți în septembrie, octombrie și noiembrie. Așadar, copiii născuți în octombrie sunt mai rezistenți, se bucură de un organism mai robust și au șansa să trăiască cel mai mult din familia lor.

Sunt mai înalți

În multe state europene, copiii lunii octombrie și noiembrie domină topurile de înălțime. Ei sunt cei mai mulți copii înalți din clasele sau grupele lor școlare, după cum arată un studiu realizat de profesorii de sport din Bristol.

Au inimi mai puternice

Se pare că bebelușii care vin pe lume în luna octombrie domină în topul copiiilor cu inimi puternice. În rândul lor se înregistrează cele mai puține cazuri de malformații cardiace și afecțiuni ale inimii. Copiii născuți în octombrie au inimi mai puternice și mai sănătoase, ceea ce îi ajută foarte mult să facă mai multă mișcare și sport.

Sunt mai rezistenți la alergii

Între copiii născuți primăvara sau vara, copiii lunii octombrie se pare că sunt cei mai rezistenți la factorii alergeni. În rândul lor sunt cele mai puține cazuri de copii alergici la polen, praf sau diferite alimente. Un studiu realizat în Melbourne, în anul 2017, arată că bebelușii care petrec vara în uterul mamei sunt mai puțin afectați de alergii, deoarece ei capătă o anumită imunitate de la mamele lor în lunile de vară când atmosfera este încărcată de polen.

foto: Pexels