Scoate sâmburii de vișine cu un pai de plastic

Înarmează-te cu răbdare, cu o sticlă de suc de 250 ml și cu un pai de plastic. În primul rând, spală bine obiectele pe care le vei folosi, apoi taie capătul paiului de plastic pe diagonală, să obții un colț ascuțit care intră ușor în pulpa fructelor.

Curăță vișinele de codițe și spală-le în apă rece. Apoi pune fiecare vișină pe gura sticlei de 250 ml și apasă cu paiul de plastic, să scoți sâmburele pe partea cealaltă. Sâmburii vor cădea în sticlă, iar riscul să te stropești cu sucul roșu al vișinelor este destul de scăzut.

Mie mi se pare cea mai rapidă metodă, dar fructul este străpuns în două direcții, ceea ce înseamnă că nu vei mai avea boabe tari în dulceață.

Metoda cu agrafa de hârtie

Toată lumea o cunoaște și, în loc de agrafă de hârtie, se folosește adesea un ac de siguranță cu o lungime de aproximativ 3 cm. Cu această metodă, fructul este străpuns într-o singură parte, dar te stropești destul de mult, pentru că vișinele sunt pline de suc. Ai grijă să porți un șorț de bucătărie.

Vezi și Compot de cireșe fără conservanți

Metoda bunicii să scoți sâmburii de vișine

Pentru o dulceață deosebită, din vișine tari sau din cireșe negre, bunica recomanda să fierbi fructele cu tot cu sâmburi, pentru a căpăta o aromă deosebită, amăruie. O astfel de dulceață se servea pe vremuri cu apă rece la o cafea tare.

Pentru o dulceață pretențioasă, este bine ca fructele să rămână cât mai întregi, ca să nu risipești sucul dulce și parfumat. Dar trebuie să îți avertizezi musafirii că dulceața ta are și sâmburi!

Uite cele mai simple retete de dulceata de visine!

Cum pregătești vișinele pentru compot

Fie le fierbi cu tot cu sâmburi și vei obține un compot foarte parfumat, cu o ușoară nuanță amăruie de la sâmburi.

Fie alegi numai vișinele mari și frumoase și tari și le tai cu un cuțit bine ascuțit pe din două. Astfel, vei obține jumătăți de vișine aspectuoase și un compot de nota 10!

sursa foto: 123rf.com