Cireșele acerola conțin o cantitate record de vitamina C: 80 mg la o bucată. Cantitatea recomandată de vitamina C pentru o persoană sănătoasă este de 75 până la 90 mg pe zi. Deci, o singură cireașă acerola poate asigura întreaga cantitate. Și nu există supradoză de vitamina C, mai ales dacă o iei din surse naturale. Așa că poți mânca oricâte cireșe acerola vrei.

Cocteil de vitamine

Cireșele acerola mai conțin și alte substanțe benefice: provitamina A, magneziu, niancină, potasiu, cupru, vitaminele B1 și B2, vitamina K. Cea mai mare concentrație de vitamine este înainte de maturitate. Ca urmare, fructul se recoltează necopt. Se mai poate face suc de cireșe acerola, care poate fi conservat.

Alimente gustoase care scad colesterolul și protejează vasele de sânge

De ce cireșele acerola previn cancerul

Cireșele acerola sunt o foarte bună sursă de potasiu. Acesta este necesar pentru a menține tensiunea arterială în limite normale. Aceste fructe mai au efect anticancerigen, deoarece conțin mai multe substanțe cu efect antitumoral:

  • Betacarotenul care se transformă în vitamina A (retinol). Este important și pentru menținerea în stare bună a ochilor;
  • Vitamina C este antioxidantul cel mai puternic care stimulează sistemul imunitar. Ajută la neutralizarea radicalilor liberi care duc la formarea tumorilor;
  • Conține antocianină, pigmentul care este și el un puternic anticancerigen;
  • Cianidina este un alt pigment organic cu efect puternic antioxidant. Reduce riscul ca celulele sănătoase să se transforme în celule canceroase.

Atenție, atunci când mănânci cireșe acerola!

Cireșele acerola, și cele coapte și cele crude au un conținut crescut în fructoză. O cană cu cireșe acerola are aproape 4 grame de fructoză. Este important să ții cont de acest lucru. Este recomandat ca aportul de fructoză pentru un om sănătos să nu depășească 25 de grame pe zi. Dacă suferi de diabet zaharat, urmează sfatul medicului nutriționist. Totuși, veste bună este că ai nevoie doar de un pumn de cireșe acerola pentru a beneficia de antioxidanții pe care îi conțin.

Citește și: Uleiul esențial de tămâie are proprietăți anticancer. Ce beneficii mai are

Sursa foto: 123rf.com