Citește și:La ce complicații poate duce o răceală netratată

Mirosul de pin– E considerat extrem de eficient pentru diminuarea stresului și a anxietății. o plimbare de jumătate de oră într-o pădure de pin, conform  specialiștilor japonezi, e echivalentul unei vacanțe de lux de o lună. Se recomandă păstrarea în casă, în fioecare cameră, a unui bol cu conuri de pin. În cazul în care nu găsești conuri naturale, și uleiurile esențiale sunt aproape la fel d eeficiente în a trata anxietatea și stresul.

Mirosul de citrice– Cine are nevoie de o doză de energie imediată, poate să s eînconjoare de miros de citrice. Conform studiilor, mirosul de lămâie este cel mai eficient. Combate stresul și conferă o energie pozitivă. Mai mult, mirosul d ecitrice conferă senzația de confort și curățenie, esențiale pentru bunăstarea unei femei.

Cremele de protecție solară– Oricât ar părea de ciudat, cremele cu factor de protecție solară, folosite de-am lungul anului, indiferent de anotimp, au un efect de reducere a stresului. Motivul? Conform studiilor, mirosul lor duce cu gândul la plaje, soare, mare, relaxare și induc o stare de liniște profundă.

Lavanda și iasomia fac minuni cu mintea și cu trupul

Mirosul de iarbă proaspăt tăiată– Binele mental e adus de mirosul de iarbă proaspăt tăiată. Potrivit unui studiu efectaut de universitatea din Queensland, un compus chimic eliberat de iarba proaspăt ”tunsă” are efectul de a relaxa oamenii și a induce o stare de mulțumire. Același miros e folosit de unii medici pentru a preveni declinul mental provocat de înaintarea în vârstă.

Mirosul de flori– Dacă parfumul trandafirilor e îmbătător, acela de lavandă are un efect calmant. E binecunoscut acest lucru. Astfel, lavanda diminuează stresul și induce somnul, în vreme ce acela de iasomie îmbunătățește semnificativ starea de spirit.

Mirosul de rozmarin– Folosit mai mult în bucătărie pentru savoarea pe care o dă mâncărurilor, rozmarinul are efecte surprinzătoare asupra creierului. Numeroase studii au evidențiat că mirosul acesor ierburi sporește capacitatea oamenilor de a-și aminti evenimente și activități complexe. Rozmarinul e studiat intensiv la ora actuală pentru că ar avea, se pare, leac pentru pierderile de memorie.

Mirosul de mentă – E binecunoscută capacitatea mentei de a stimula mintea și corpul. Uleiul de mentă este folosit de sportivi pentru a susține activitatea fizică intensă. Mai mult, menta are efecte benefice asupra tensiunii arteriale și asupra frecvenței respiratorii, dând o stare de relaxare totală.

Citește și: