Ingrediente pentru rețetă de tartă de pui cu brânzeturi:

✽ o foaie aluat de foitaj
✽ 300 g carne tocată de pui
✽ 200 g telemea

✽ 4 felii cașcaval
✽ 150 ml smântână

✽ 2-3 linguri ulei
✽ un pic de unt, pentru formă
✽ un pic de cimbru sau rozmarin
✽ piper

✽ o roșie

✽ 3 ouă

✽ verdeață, după gust

1 Carnea tocată se călește în ulei încins, până devine ușor rumenă. Se lasă la răcit apoi și se amestecă bine cu telemeaua rasă, ouăle și smântâna. Se adaugă piper, cimbru sau rozmarin, după gust.
2 Aluatul se întinde puțin pe masa de lucru presărată cu făină și apoi se transferă în forma de copt unsă cu unt.
3 Se pune și amestecul de carne, deasupra se așază feliile de cașcaval, roșia tăiată felii, în centru, și se lasă la cuptor pentru 30 de minute. Se servește cu verdeață, după gust.

S-ar putea să vă placă și…