Ingrediente pentru rețetă de pui cu vinete și bacon:

✽ un piept de pui
✽ o ceapă roșie

✽ un cățel usturoi
✽ o vânătă mai mică
✽ 2 ardei grași de culori diferite
✽ 400 g roșii cuburi

✽ 3 linguri vin alb sec
✽ o lingură boia

✽ 75 g bacon

✽ 100 g măsline negre
✽ 2-3 linguri ulei

✽ pătrunjel

✽ sare ✽ piper

1 Se curăță vânăta de coajă, se taie rondele mai mari și se presară cu sare. Se lasă 10 minute într-o sită să se scurgă sucul toxic.
2 Carnea se porționează și se călește în ulei până ce se albește. Se adaugă ceapa tăiată peștișori și usturoiul pisat. Se lasă să se înmoaie ceapa.
3 Se adaugă apoi rondelele de vănătă, ardeii tăiați fâșii, se lasă să se înmoaie și aceștia
și apoi se pun roșiile, vinul, sarea, piperul și boiaua.
4 Se lasă să dea un clocot și apoi se pun baconul și măslinele și se continuă fierberea până la final. Se aduce la masă cu pătrunjel verde deasupra.

S-ar putea să vă placă și…