Ingrediente pentru rețetă de pui cu sos de mere:

✽ un pui de 1,5 kg
✽ 2 cepe

✽ 3 mere golden
✽ 50 g unt
✽ 2 linguri ulei
✽ 500 ml supă
✽ 500 ml suc de mere
✽ 250 ml smântână de gătit
✽ sare ✽ piper ✽ pătrunjel

1 Se porționează puiul. Se taie și merele felii. Se pun merele în 25 g unt să se călească, iar restul de unt și ulei se folosesc pentru a unge puiul.
2 Peste pui se toarnă supa și sucul de mere, se adaugă ceapa și se lasă 40 de minute la fiert.
3 Se scoate puiul, se pun merele și smântâna și se mai lasă 5 minute pentru ca sosul să devină gros. Se potrivește gustul de sare și piper și se aduce puiul cu sosul de mere la masă și cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.

S-ar putea să vă placă și…