Ingrediente pentru rețetă de plăcințele prăjite cu carne tocată:

Pentru aluat:

✽ 500 g făină
✽ un pliculeț drojdie uscată
✽ 240 ml lapte
✽ un ou
✽ o linguriță zahăr
✽ 2 linguri ulei

✽ sare

Pentru umplutură:

✽ 300 g carne tocată de pui
✽ o ceapă
✽ 1-2 linguri bulion
✽ boia

✽ ulei pentru prăjit
✽ sare

✽ piper

1 Carnea tocată se pune la călit într-o lingură de ulei cu ceapa tăiată mărunt. Se presară cu sare, boia și piper. După ce și-a schimbat culoarea, se pune bulionul desfăcut cu puțină apă și se lasă pe foc 10 minute. Compoziția trebuie să fie foarte bine scăzută.
2 Pentru aluat, drojdia și zahărul se dizolvă în laptele cald și apoi se toarnă în mijlocul făinei. Se amestecă ușor turnând ouăle bătute și uleiul. Se adaugă sare și se amestecă, apoi se frământă un aluat potrivit de tare.
3 Din aluat se rup mici bucăți care se întind în foi, se pun în palmă, se umplu cu compoziția de carne călită și se acoperă apoi umplutura prin modelare între palme. După ce se pregătesc toate plăcințelele se prăjesc în tigaie cu ulei.

S-ar putea să vă placă și…