Ingrediente pentru plăcinte cu umplutură de pui și cartofi:

Pentru aluat:

3 ouă

230 ml ulei
2 linguri zahăr
o linguriță sare

500 g făină
un pliculeț drojdie uscată
60 ml apă caldă

Pentru umplutură:

un piept de pui

2-3 cartofi fierți
200 g telemea

2-3 linguri ulei

Pentru copt:

un gălbenuș

3 linguri lapte

1 Pentru maia, drojdia se dizolvă în apa caldă și se lasă 10 minute să acționeze. Se încălzește laptele și i se adaugă apoi ouăle, uleiul, zahărul și sarea. Se amestecă și se trage de pe foc.
2 Jumătate din cantitatea de făină se pune într-un bol, se adaugă amestecul de lapte și apoi maiaua, alternativ cu restul de făină. Se amestecă și se frământă până ce se obține un aluat potrivit de tare care se acoperă și se lasă la crescut o oră, până ce își
dublează volumul.
3 Carnea de pui se taie cubulețe care se prăjesc apoi într-o tigaie cu puțin ulei încins în prealabil.
4 Aluatul se lucrează apoi pe masa presărată cu puțină făină și se rup bile egale din care se întind mici foi rotunde sau pătrate.
5 Pe fiecare foaie se pun cuburile de carne, cartofii tăiați și ei cuburi și brânza telema, la fel. Se acoperă cu altă foaie și se întorc marginile în sus. Se așază plăcintele în tava de copt tapetată cu hârtie de copt, se ung cu gălbenuș amestecat cu lapte și se coc 30 de minute.

Poți savura și una dintre aceste placinte de post pe care le-am pregatit pentru tine!

S-ar putea să vă placă și…