Ingrediente pentru rețetă de coroniță de cartofi cu pui:

✽ 6 cartofi mari
✽ 1/2 piept de pui
✽ 4 ouă

✽ 3 linguri smântână
✽ o legătură pătrunjel
✽ 200 g pesmet
✽ 100 g unt

✽ sare ✽ piper

Pentru servit:

✽ 100 g smântână

✽ verdeață, după gust

1 Cartofii se pun la fiert și, separat, se fierbe și carnea. Odată fierți, cartofii se pasează ca pentru piure și se amestecă bine cu smântâna, ouăle, pătrunjelul, sare și piper.
2 Se adaugă și carnea fiartă și tăiată cubulețe și se pune totul într-un vas cu gol în mijloc, uns cu unt și presărat cu jumătate din cantitatea de pesmet. Se presară restul pesmetului și se lasă la cuptor 30 de minute.
3 Se lasă apoi să se răcorească în tavă înainte de a tăia. Se servește alături de smântână și verdeață, după gust.

S-ar putea să vă placă și…