– Varza murată îşi pierde din acreală, dacă adăugaţi la fiert câteva bucăţi de cartofi cruzi, atunci când o gătiţi.
– Ouăle de găină se păstrează mai mult timp proaspete, dacă sunt unse cu grăsime. Aceasta are rolul de a astupa porii şi de a nu permite aerului să pătrundă.
– Albuşurile se bat spumă mai bine, dacă se ţin la rece înainte de a fi preparate şi dacă nu trece niciun pic de gălbenuş atunci când sunt separate ouăle.
– Bicarbonatul de sodiu sau de amoniu se stinge întotdeauna cu puţină zeamă de lămâie sau oţet. Astfel, îi dispare mirosul neplăcut.
– Atunci când se prepară mămăliga, se lasă mai întâi să fiarbă apa cu sarea în clocote, apoi se pune mălaiul în ploaie, puţin câte puţin, la foc mic. Se amestecă energic cu un tel. Astfel, mălaiul va creşte în volum şi mămăliga va ieşi excelentă.
– Aluatul pentru clătite nu se mai lipeşte de tigaie, dacă se adaugă în compoziţie puţin unt topit sau puţin ulei.