Greșeli care omoară viața sexuală

Neglijarea aspectului fizic

Dacă te neglijezi și a apari neîngrijită în fața lui, se poate gândi că mesajul este că vrei să fii lpsată în pace. Așa că nu te aștepta la propuneri din partea lui. Una este să accepți schimbările naturale care apar mai devreme sau mai târziu cum ar fi puține kilograme în plus sau câteva riduri.

Dar alta este să nu faci niciun efort să arăți mai bine, să umbli prin casă în haine lălâi și nepieptănată. Sigur că soțul tău remarcă efortul pe care îl faci ca să arăți bine când pleci la serviciu sau atunci când mergeți într-o vizită. De ce nu te-ai strădui un pic și când sunteți doar voi doi acasă?

Prea multă presiune de a reuși

Sexul presupune să te simți bine cu partenerul. Dar mai poate fi vorba de asta când unul dintre voi sau amândoi îl priviți ca pe o competiție? Dacă există gândul presant că trebuie neapărat să obții un orgasm, să dureze mai mult sau să aveți relații de câteva ori pe săptămână, nu mai există bucuria întâlnirii voastre.

Ajunge un alt punct de îndeplinit într-o agendă și așa încărcată și o presiune de a respecta anumite standarde înalte. Mai bine v-ați lăsa în voia simțurilor și a sentimentelor. Pe de altă parte, uneori programarea este bună.

Dacă lași pe instinct și pe când vă vine cheful, s-ar putea să vă treziți că ați și uitat când s-a întâmplat ultima oara. Planificarea poate contrazice spontaneitatea, dar ca în orice activitate, practica te face perfect, iar dacă stai prea mult pe bară, ”ruginești”.

Ajungeți să fiți doar părinți

În multe familii, rolul de părinți îi face pe cei doi să îl uite complet pe cel de amanți. Este până la un punct normal ca un bebeluș să vă umple tot programul, astfel încât să ajungeți să vă doriți doar să dormiți în timpul care mai rămâne liber.

Dar, pe măsură ce copilul crește vă veți putea concentra din nou pe relația voastră. Totuși, multe cupluri ajung să se numească unul pe celălalt ”mamă” și ”tată”, iar viața lor se învârte doar în jurul odraslei. Nu este o atitudine sănătoasă nici chiar pentru copil, care ar trebui să vadă în voi un exemplu de relație armonioasă și să înțeleagă faptul că este important, dar nu e centrul Universului.

Sfatul psihologului. Evitarea discuțiilor nu e bună

”Am remarcat că multe cupluri evită discuțiile pe teme sexuale, dar acestea sunt menite să îi ajute pe cei doi să identifice și să remedieze problemele pe care le au. Eu recomand astfel de dialoguri făcute la modul sincer și deschis, fără a răni însă sentimentele partenerului. Este bine să îi spui ce îți place și ce nu sau cum ai vrea să decurgă lucrurile pentru a fi mulțumită.

Nu recomand nici să mimezi orgasmul de dragul lui și a liniștii în casă. În plus, nu ajută să îi spui câți partneri ai avut, să faci comparație sau să îl elogiezi pe fostul. Ai grijă să nu faci remarci de natură să îi scadă încrederea în el însuși. Bărbații sunt foarte sensibili la acest capitol”, ne explică psihologul Cristina Ion-Rădulescu.

Citește și: Cum să-ți îmbunătățești viața sexuală. Sfaturi de la psiholog

Citește și: Cum îți protejezi viața sexuală după ce ai devenit mămică