Cumpărături în familie

Dacă până acum nu te-ai gândit că şi celor mici le-ar face plăcere să te însoţească la cumpărături, ai putea încerca să vezi care este reacţia lor în momentul în care le propui acest lucru. Vei fi surprinsă să vezi că atât cei mici, cât şi soţul tău vor putea fi încântaţi de această idee. Participând şi ei la achiziţionarea diverselor lucruri necesare pentru sărbători vor intra mult mai repede în spiritul Crăciunului. Totodată, vor fi foarte bucuroşi că îţi pot da şi ei o mână de ajutor. Dar înainte de a porni la drum, întocmiţi împreună lista de cumpărături.

Colinde, colinde, e vremea colindelor

Pregătirile pentru Crăciun nu se rezumă doar la cumpărături, mâncare, curăţenie şi cadouri. Seara, adunaţi-vă în sufragerie şi ascultaţi împreună colinde. Ba, mai mult, îi poţi învăţa pe copiii tăi colindele pe care le ştii din copilărie, pentru ca mai apoi să colindaţi împreună.
Nu numai că va fi un moment de neuitat, atât pentru tine cât şi pentru cei mici, dar vei fi surprinsă cât de mult te va relaxa acest moment.

Învaţă-i pe copii să fie generoşi şi buni

E foarte important ca cei mici să ştie cât sunt de norocoşi că au o familie fericită şi unită. Crăciunul este perioada propice în care îi poţi învăţa să fie mai generoşi, mai darnici, gata să împartă lucrurile pe care le au şi cu ceilalţi. E important ca ei să ştie că în această perioadă oamenii devin mai buni, mai darnici şi iertători. Explică-le că acum este momentul potrivit pentru a-şi cere iertare celor cărora le-au greşit şi, totodată, e momentul ca ei să  ierte, la rândul lor.

Acordă-le timp şi joacă-te cu ei

Jobul îţi ocupă mai tot timpul şi de obicei ajungi doar seara târziu acasă. Şi pur şi simplu nu mai ai când să te joci puţin cu copiii. Acum este momentul să profitaţi de sărbătoare atât tu cât şi soţul tău şi să vă jucaţi în familie. Copiii vor fi foarte încântaţi să iasă cu voi la o bătaie cu bulgări, să facă un om de zăpadă, să meargă la patinoar sau pur şi simplu să se joace în parc alături de voi. Dacă vremea nu ţine cu voi, puzzle-ul  poate fi o idee bună. E un joc distractiv atât pentru voi, părinţii, cât şi pentru copii.

Pregătiţi împreună mâncăruri tradiţionale

Cheamă-i pe cei mici să te ajute la pregătirea delicateselor de Crăciun. Vei fi uimită să vezi câtă plăcere le face să aleagă ei formele pentru delicioasele fursecuri.

Împodobiţi cu toţii bradul

Împodobirea bradului poate fi o activitate foarte amuzantă şi relaxantă, pentru toată familia, în special pentru copii. Vor fi foarte încântaţi că pot să îşi aranjeze bradul aşa cum le place lor, mai ales dacă le dai şi tu o mână de ajutor. Lasă-i pe ei să pună globurile şi ghirlandele pe care le-aţi pregătit împreună.
În timp ce împodobiţi bradul, ascultaţi colindele pe care le-aţi învăţat şi colindaţi. Nimic nu se compară cu un Crăciun petrecut în sânul familiei, alături de cei dragi.