Un băiețel de doar opt ani trece prin calvarul vieții lui, după ce a fost diagnosticat cu cancer. Mama lui a intrat în panică, după ce micuțul a acuzat stări repetate de constipație. L-a dus la doctor, i s-au prescris laxative, dar femeia tot a bănuit că ceva mai grav se întâmpla.

“Chiar și ochii mei neantrenați au observat că era ceva mai grav în neregulă cu fiul meu”, a declarat Victoria Stainton, mama băiatului bolnav. Aceasta îl crește singură pe copil.

Victoria, mama băiețelului bolnav de cancer: „El este lumea mea toată”

Femeia îi acuză pe medicii care l-au consultat inițial pe fiul ei, Harrison, că au ratat semnele de boală. Victoria l-a dus pe copil de urgență la spital, după ce a observat cât de greu îi era să respire, scrie The Independent. Conform acesteia, medicii au crezut că simptomele acuzate de Harrison erau puse pe seama unei constipații. Radiografia a relevat că plămânii copilului erau plini cu lichid și că, de fapt, era vorba despre un cancer agresiv. Harrison a ajuns să fie hrănit printr-un tub, iar mama lui și-a dat demisia pentru a putea să-i fie alături clipă de clipă.

„Într-o oră, Harrison a intrat în operație cu un dren în torace și doi litri de lichid infectat au fost scoși imediat. În total, opt litri de lichid, inclusiv sânge, au fost drenați pe parcursul a trei săptămâni”, a mai povestit mama lui Harrison.

Copilul a fost diagnosticat cu limfom cu celule T, un cancer cu o creștere galopantă, care i-a apărut ca o masă în torace. „Nu există cuvinte care să descrie cum te simți când auzi acele cuvinte drept diagnostic pentru copilul tău iubit. Am fost devastată și speriată. Cum de i s-a putut întâmpla asta?! A fost întotdeauna un copil bun. Îmi era frică să nu-l pierd. El este lumea mea toată. Mi-a fost greu să procesez la început. Când mi s-a spus, pur și simplu am cedat. Mi s-a părut suprarealist, ca și cum nu se întâmpla cu adevărat. Și acum, uneori, nu mi se pare real. Este vorba despre un plan de tratament foarte lung. Dar trebuie să te remontezi și să mergi înainte”, a mai declarat femeia.

Băiețel de opt ani bolnav de cancer. Foto: ProfimediaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Inițial, copilului bolnav de cancer i s-au prescris laxative

În urma plângerilor lui Harrison, care tot spunea că este constipat, medicul lui de familie i-a prescris laxative.

„După o zi, nu a apărut nicio îmbunătățire. Am observat că respirația a devenit mai greoaie și nu putea să mai meargă la fel mult și de repede ca de obicei. Am luat decizia de a-l duce la clinică. Era foarte obosit și slăbit și a adormit în sala de așteptare. Doctorul ne-a trimis la spitalul local, am menționat din nou problemele cu respirația, dar nu a fost verificat. Am mers la spital. Asistenta de la triaj a fost salvatoarea noastră. A ascultat ce i-am spus și l-a trimis la o radiografie toracică”, a povestit mama copilului bolnav.

A început imediat tratamentul cu chimioterapie și alte două injecții zilnice care să-i micșoreze riscul de a face cheaguri de sânge. I s-a făcut o puncție lombară și i-au fost atașate un dren toracic și un cateter.

Mama lui Harrison și-a dat demisia pentru a-l îngriji

Victoria a mai spus: „Primele șase luni sunt foarte intense și după aceea, intră într-o altă fază pentru trei ani și trei luni”. Femeia a avut parte de ajutorul surorii sale, însă a fost nevoită să-și părăsească slujba pentru a avea grijă de unicul ei copil. Pentru că Victoria este mamă singură și nu are parte de prea mult sprijin, a ajuns la capătul puterilor financiare. Tatăl unui coleg de școală dintre ai lui Harrison a deschis o pagină de internet pentru a strânge fonduri care să acopere cheltuielile mari.

Citește și: Soția lui Iosif Rotariu, cancer cu metastaze. Familia fostului fotbalist e greu încercată de soartă: Kassandra, fetița salvată de ei, a fost operată de 50 de ori

Citește și: Dolph Lundgren, anunț șocant: cancerul s-a răspândit la plămâni, stomac și coloană. De 8 ani luptă cu boala, în secret

Citește și: Bianca Brad a renăscut, la 8 ani de când a fost diagnosticată cu cancer. Ce meserie practică în prezent: „Am luat nota 10 la examen!”