Numărul anului în care te-ai născut se calculează simplu, adunând toate cifrele din anul respectiv, succesiv, până când obții un singur număr de la 1 la 9. Spre exemplu, dacă te-ai născut în 1978, numărul anului tău este 1+9+7+8 = 25, iar 2+5 = 7. Așadar, toate persoanele născute în anul 1978 au drept număr al anului cifra 7.

De ce sunt ani mai buni și ani mai răi

De multe ori ne uităm în urmă la ce am realizat într-un an și la ce decizii am luat. Unii ani sunt mai buni, alți ani sunt mai slabi. Ne plângem că am avut un an plin de ghinion, când lucrurile nu au ieșit așa cum ne doream, când am pierdut bani sau locul de muncă, când am pierdut iubirea cuiva drag sau când am avut mari probleme de sănătate. Dar spunem că am avut un an bun când am reușit să realizăm ceva deosebit și trainic, care ne ajută și pe viitor, cum ar fi o carieră mai bună.

Pasionații de numerologie ne spun că o oarecare influență are și numărul anului în care ne-am născut. Dacă ai venit pe lume într-un an cu numărul 4 sau 6, este posibil să ai mai mult noroc în ceea ce privește dragostea și întemeierea unei familii. Cei care s-au născut într-un an cu numărul 9, însă, se pot considera mai puțin norocoși, deoarece sunt oameni care au multe provocări în viață.

Pe de altă parte, contează foarte mult și corelația dintre numerele anilor. Spre exemplu, dacă te-ai născut într-un an cu număr par, îți va merge mult mai bine tot în ani cu numere pare. Spre exemplu, 2022 este un an cu număr par, este un an dominat de vibrația lui 6. Persoanele născute într-un an cu număr par sunt mai protejate de probleme și necazuri în acest an. Iar cele care s-au născut tot într-un an cu numărul 6 (spre exemplu: 2004 sau 1986) au avut poate un noroc deosebit în 2022. Anul 2023 ste un an cu numărul 7 (2+2+3), așadar persoanele care sunt născute într-un an cu numărul 7 vor fi mai fericite și norocoase. Sau cel puțin așa spun teoriile mistice ale numerologiei.

Cum poți interpreta numărul anului tău

Adună toate cifrele din anul tău de naștere până când obții un singur număr, apoi citește mai jos care sunt influențele acestui număr.

Numărul anului 1

Persoanele născute sub influența numărului 1 au firi puternice, luptătoare și materialiste. Pe ele le interesează foarte mult propriile realizări și propria bunăstare. Acestor persoane le merge foarte bine în anii dominați de numere impare, dar mai ales în anii cu numărul 1. Așadar, persoanele născute sub influența numărului 1 ar fi putut avea ani cu adevărat norocoși în 1981, 1990 sau 1999.

Numărul anului 2

Persoanele născute sub influența acestui număr sunt persoane dinamice, comunicative și optimiste. Tot ceea ce fac, fac pentru ele și pentru cei pe care îi iubesc, pentru copiii lor și pentru soții și soțiile lor. Sub influența numărului 2, destinul lor este protejat de vibrații benefice și vor avea mereu vremuri bune în anii dominați de numere pare. Dar cel mai bine le va merge în anii care sunt influențați de numărul 2 și de numărul 4, așa cum au fost anii 1982, 1984, 1991 sau 1993, dar și 2002.

Numărul anului 3

Se poate spune despre oamenii influențați de numărul 3 că sunt foarte sociabili, buni muncitori și bine organizați. Sunt interesați de o carieră bună încă din tinerețe și urmează studii de specialitate pentru a obține locuri de muncă bine plătite. Le merge destul de bine în anii cu numere impare, dar cei mai norocoși ani vor fi cei dominați tot de numărul 3 sau de numărul 9, așa cum au fost anii 1983, 1989, 1992, 2001 sau 2008.

Numărul anului 4

Persoanele născute în anii cu numărul 4 sunt persoane raționale, determinate, muncitoare și destul de egoiste, unele chiar avare. Ei încearcă să își organizeze viața astfel încât să obțină cât mai mult și să nu piardă nimic. De aceea, uneori pierd în dragoste, chiar dacă le merge bine în afaceri sau carieră. Pentru ei, cei mai buni ani sunt anii cu numere pare, dar mai ales anii dominați de numerele 4 și 8. Așadar, poate că au avut ani deosebit de norocoși în 1984, 1988, 1993, 1997 sau 2006.

Numărul anului 5

Persoanele influențate de numărul 5 sunt considerate în general persoane foarte norocoase. Ele au o carismă puternică, au o personalitate magnetică și atrag de partea lor oameni care le susțin și le ajută. Aceste persoane sunt foarte norocoase în anii cu numărul 5, dar și în anii cu numărul 7. Așadar, anii 1994 sau 1996, 2003 sau 2005 poate că au fost ani deosebiți, cu realizări foarte mari.

Numărul anului 6

Persoanele născute sub influența numărului 6 sunt persoane grijulii, responsabile și empatice. Ele sunt foarte atașate de familie, sunt preocupate tot timpul de bunăstarea copiilor și de ziua de mâine. Multe dintre ele se consideră ghinioniste, pentru că au rar noroc în viață. Dar, în realitatea, comoara lor este dragostea familiei. Anii lor buni sunt anii cu numărul 6, dar și anii cu numere pare. În 2022, s-ar putea să le meargă foarte bine, așa cum poate le-a mers de minune în 2005 sau 2013.

Numărul anului 7

Numărul 7 este considerat un număr providențial, cu mult noroc în destinul celor care s-au născut sub influența lui. Dar norocul pe care îl aduce 7 nu ține neapărat de bani sau de realizări impresionante. El ține mai degrabă de o viață spirituală bogată și de perioade lungi de armonie și liniște. Persoanele născute sub influența numărului 7 vor avea ani foarte buni tot anii dominați de acest număr așa cum au fost 2005, 2014 sau 1996.

Numărul anului 8

Numărul 8 este numărul darurilor, iar acest număr este considerat un număr norocos, cu o vibrație deosebită. Persoanele născute în anii dominați de 8 sunt persoane pe care destinul le ține departe de marile griji și frământări pe care le încearcă alții. Lor le merge bine în anii dominați de numerele 4 și 8, așa cum au fost 2002, 2006, 1997 sau 1993. Aceste persoane vor găsi mereu protectori influenți și vor avea parte de beneficii când nici nu se așteaptă.

Numărul anului 9

Un număr cu o vibrație mai puțin benefică, se spune despre numărul 9 că aduce provocări și situații imprevizibile în viața celor care sunt născuți sub influența lui. Numărul 9 nu este neapărat un număr cu ghinion, dar el atrage atenția celor pe care îi influențează că viața nu va fi mereu roz și că trebuie să se descurce prin propriile mijloace. Ei vor avea ani buni în anii cu numere impare, dar mai ales în anii cu numărul 3 și 9. Așadar, poate că au avut realizări deosebite în 2001 sau 2016, 1992 sau 1998.