Venus traversează zodia Leului și revine la mersul direct din data de 3 septembrie. Este o veste bună pentru horoscopul sănătății în septembrie. După o perioadă mai lungă de retrogradare a lui Venus, în care multe zodii au avut diverse probleme de sănătate, după Luna plină din Pești, din data de 30 august, care a amplificat unele probleme medicale, vom primi vești mai bune.

Venus revine la mersul direct în zodia Leului, atrage energia de Foc a acestei zodii și ne ajută să ne întărim imunitatea, să facem față mai bine problemelor medicale și să găsim resurse noi pentru vindecare.

Zodiile de Foc: Berbec, Leu, Săgetător

Începutul lunii septembrie va fi o perioadă prielnică pentru nativii cu semn de Foc din punct de vedere al sănătății. Își vor recăpăta energia, vor fi mai dinamici și mai rezistenți. Foarte puțini dintre ei vor avea probleme de sănătate în luna septembrie. Dar este important să consume multe legume și fructe proaspete, care acum sunt din belșug în piețe.

Nativii de Foc care au probleme cu greutatea pot începe acum o dietă de slăbit, după ce consultă un nutriționist sau medicul de familie. Este o perioadă bună să scape rapid de kilogramele în plus.

Zodiile de Pământ: Taur, Fecioară, Capricorn

Cu Jupiter retrograd în Taur și Mercur retrograd în Fecioară, în prima parte a lunii septembrie, este posibil ca zodiile de Pământ să fie afectate din punct de vedere al sănătății. Pe data de 14 septembrie vom avea și o Lună nouă în Fecioară care atrage atenția asupra problemelor medicale vechi și avertizează că nativii cu semne de Pământ riscă să se confrunte cu recidive.

Așadar, zodiile de Pământ trebuie să fie prudente, să încerce să își întărească imunitatea, să se odihnească foarte bine și să consume multe legume, miere, nuci, ouă, brânzeturi de bună calitate pentru rezistența organismului.

Zodiile de Aer: Gemeni, Balanță, Vărsător

Începutul toamnei este o perioadă solicitantă pentru zodiile de Aer care se implică în tot felul de proiecte noi, mai dificile și stresante. De aceea, trebuie să fie mai atente cu sănătatea lor, mai ales că Mercur este în continuare retrograd în Fecioară până pe data de 15 septembrie. Prima jumătate a lunii poate fi dificilă, cu probleme de sănătate diverse, mici accidente casnice, dar și probleme legate de vedere, dantură sau auz.

După data 15 septembrie, lucrurile se îndreaptă, iar nativii își vor putea reface energia, arată horoscopul sănătății în septembrie. Este foarte important să înceapă să facă mișcare, să facă gimnastică medicală, dans, ciclism sau înot, dacă au neglijat sportul pe timpul verii.

Zodiile de Apă: Rac, Scorpion, Pești

Luna nouă din Fecioară de la mijlocul lunii septembrie influențează profund zodiile de Apă care sunt foarte atente cu sănătatea lor. O perioadă mai lungă din această lună poate fi critică pentru nativii cu semn de Apă. Unii dintre ei se pot confrunta cu probleme de sănătate mai grave, este posibil să fie nevoie și de intervenții chirurgicale.

Se recomandă analize medicale complete, o vizită la medicul de familie și investigații amănunțite dacă apar simptome ciudate. Orice durere trebuie investigată și tratată la timp. Pe de altă parte, nativii de Apă care vor merge acum în stațiuni cu ape termale și vor face tratamente de întreținere se vor simți mult mai bine și efectele benefice vor persista în sezonul rece.