Medeea, astrolog

Configurația astrală a următoarelor trei luni este favorabilă tuturor celor care sunt bine organizați și care au reușit să își planifice totul în detaliu, de la activitățile familiei, organizarea casei, până la pașii necesari pentru continuarea carierei. Începe o perioadă lungă în care fiecare dintre noi va munci și va aduna tot ce este necesar pentru a-și atinge mai târziu obiectivele propuse. Este o perioadă de acumulare și de acomodare cu situații noi, surprizele nu vor lipsi, dar cine este prevăzător va reuși să se ferească de consecințele lor neplăcute. Martie, luna echinocțiului de primăvară, este dominată de evenimente astrologice majore, eclipsa totală de Soare și retrogradarea lui Saturn în Săgetător, ambele cu influențe asupra relațiilor intime și sociale, profesionale. În aprilie, sunt deosebit de importante eclipsa totală de Lună și tranzitul lui Jupiter prin Leu, cu noroc pentru câștiguri și pentru planurile de carieră. Iar în luna mai, tranzitul lui Venus prin Gemeni și Rac va pune accentul pe dragoste, familie, căsnicie și împlinirea unor speranțe mari.

Eclipsa totală de Soare din 20 martie

Foarte rar se întâmplă ca echinocțiul de primăvară să fie marcat de o eclipsă totală de Soare, iar semnificația ei este cu atât mai deosebită. Eclipsa sosește în zodia Peștilor și pune accentul pe taine, secrete, lucruri ascunse și probleme întunecate, pe care le poate dezvălui ajutând persoanele implicate să le rezolve. Energia acestei eclipse solare va fi de bun augur pentru cei care caută adevărul și pentru cei care au fost păcăliți, înșelați sau nedreptățiți. Cine îți caută acum dreptatea în justiție, va avea șanse mari să încheie procesele neplăcute în favoarea sa. În schimb, cei care se ascund și încearcă să se sustragă de la obligațiile lor morale și sociale, vor fi expuși. Pe de altă parte, eclipsa de Soare și Luna nouă din Pești poate marca o perioadă mai bună în cariera semnelor de Apă. După trecerea eclipsei, vor ieși la lumină oportunitățile așteptate. În plan social, eclipsa în zodie de Apă aduce, însă, vești mai puțin dorite. Ea ne avertizează că vor veni fenomene naturale extreme, ploi puternice și inundații sau accidente maritime. Tabloul general este unul îngrijorător, dar sperăm ca puternica Venus să combată latura întunecată a eclipsei.

Eclipsa totală de Lună din 4 aprilie

Cel mai frumos dar pe care îl putem oferi cuiva este atenția și afecțiunea noastră, spune o vorbă înțeleaptă din folclorul chinezesc. Iar eclipsa din 4 aprilie ne va dezvălui cine ne iubește, cine ne prețuiește și ce relații noi putem dezvolta cu cei din jur. Eclipsa de Lună ne poate dezvălui prieteni de încredere pe care i-am ignorat, ne poate arăta dragostea acolo unde am crezut că este doar indiferență și ne poate învăța să prețuim anumite persoane. Eclipsa de Luna plină din 4 aprilie face parte dintr-o serie de patru astfel de eclipse și este cea de a treia. Primele două au avut loc în aprilie și octombrie 2014, iar anul acesta, ultima va fi în luna septembrie, toate pe axa Berbec – Balanță. Opoziția între Luna plină din Balanță și Soarele din Berbec va aduce evenimente și schimbări neașteptate în relațiile noastre apropiate. Unele vor fi doar ajustate, altele se vor schimba în profunzime, dar toate aceste prefaceri vor fi spre binele celor care pun preț pe sinceritate și fidelitate.

Berbec  21 martie – 20 aprilie  

Câștigurile, în prim plan

Marile astre îți cântă în strună și aduc în calea ta șansele pe care le aștepți de multă vreme. Lunile martie și aprilie sunt cele mai bogate și cele mai frumoase, pline de evenimente și recompense. Mercur traversează semnul Peștilor, la început de martie, apoi intră în zodia ta cu vești bune legate de câștiguri și beneficii. În primele săptămâni, vei auzi despre sau vei găsi surse noi de bani, te vei gândi la o afacere de familie sau la vânzarea unor obiecte de valoare. La finalul lunii, vei reuși să transformi ideile în profit și să îți rotunjești veniturile. În următoarele luni, situația ta financiară va rămâne stabilă. În schimb, pot apărea probleme legate de sănătate, care se pot agrava în preajma datei de 18 aprilie, când va fi Lună nouă în zodia ta. Încearcă să te sfătuiești cu mai mulți medici specialiști și să găsești tratamentul optim cât mai repede. În familie, pot apărea evenimente deosebite în luna mai, care vor aduce o scurtă perioadă de neliniște și griji.

Taur 21 aprilie – 21 mai

Sezonul dorințelor

Începutul primăverii aduce o schimbare fericită în viața ta, odată cu intrarea lui Venus în semnul tău zodiacal. Este un astru benefic, iar influența ei, care va dura până la jumătatea lunii aprilie, promite energie, sănătate și bucurii mari. Profită de perioada marcată de Venus și pune-ți în aplicare planurile, fie ele legate de carieră, fie legate de casă sau de propriile tale interese. În lunile martie și aprilie, vei avea cele mai multe șanse să îți găsești un loc de muncă sau să te debarasezi de obligațiile neplăcute de la serviciu și să te ocupi de activități mai plăcute și mai bine plătite. Din aprilie, zodia ta primește și vizita energicului Marte care va grăbi lucrurile și va îndeplini mai repede unele dorințe. Atenție, însă, Marte poate grăbi lucrurile și în defavoarea ta. Ia-ți măsuri de siguranță, dacă trebuie să cheltuiești mulți bani sau dacă trebuie să sacrifici confortul familiei. Din 14 aprilie, când te întâlnești cu Mercur, pierderile financiare vor fi mai ușor de recuperat, dar nu trebuie să te bazezi doar pe ajutorul astrelor.

Gemeni 22 mai – 21 iunie

Vei face totul mai bine!

Schimbarea anotimpului aduce un sentiment de ușurare și îți oferă tot felul de oportunități. Primăvara este întotdeauna sezonul tău norocos, singura perioadă din an în care te întâlnești cu astrele energice și generoase. În martie, îți faci planuri, organizezi și selectezi lucrurile utile și cumperi tot ce îți mai trebuie pentru ceea ce vrei să realizezi mai târziu. La mărțișorului îți aduce dragoste și mai multă încredere în persoana iubită. Împreună, veți putea realiza lucruri deosebite în săptămânile care urmează. Din 11 aprilie, în zodia ta se instalează Venus, care te protejează, alungă grijile legate de sănătate și momentele neplăcute din familie. Sub protecția ei, poți face mult mai bine diverse lucruri care nu te mulțumeau pe deplin, atât pentru tine, cât și pentru alte persoane. Poți renova casa, poți alege activități extrașcolare pentru copii, te poți apuca de cursuri de gătit sau de orice altă activitate care te atrage. În prima jumătate a lunii mai, vor sosi și recompensele pentru lucrurile făcute pe îndelete. Șefii, prietenii sau persoanele care îți sunt datoare vor găsi, fiecare, o modalitate prin care te vor răsplăti pentru lucrurile bune pe care le-ai făcut pentru ei.

Rac 22 iunie – 22 iulie

Astrele aduc noutăți

Începe un sezon favorabil zodiilor de Apă, în care te vei dedica unor activități inedite, cu impact asupra vieții tale profesionale. Poate fi vorba despre o cauză socială, în care te implici alături de un grup mai mare de oameni și care va aduce o schimbare binevenită în programul tău obișnuit. Eforturile tale vor fi răsplătite, vei participa la evenimente deosebite și vei fi văzută de către ceilalți într-o lumină nouă. Toată luna martie, vei câștiga ușor aproape orice îți dorești, și bani, și dragoste, și timp. La serviciu, pot apărea anumite blocaje, dacă ceilalți colegi sunt obligați să se implice în alte activități. Dar perioada mai tensionată va trece și vor veni zile mai liniștite din aprilie. Reține data de 7 mai, când Venus va face o vizită lungă în zodia ta și va pune pe un făgaș nou relația de dragoste. Vei străbate o perioadă echilibrată și activă, în care planurile voastre de cuplu au cele mai mari șanse să prindă contur.

Leu 23 iulie – 22 august

Jupiter pregătește surprize!

Ai încredere în alegerile pe care le faci și vei avea de câștigat. Astrele sunt de partea ta, mai ales la începutul primăverii, când Venus și Marte impulsionează afacerile, dragostea și relațiile profitabile. Datorită celor două astre, planurile pe care ți le-ai făcut împreună cu partenerul de viață vor fi mai ușor de atins. Vei avea acces la fonduri noi pentru a cumpăra lucrurile de care ai neapărată nevoie și pentru a-ți plăti datoriile mari. Jupiter este încă retrograd în zodia ta, în cursul lunii martie, iar influența lui ar putea amâna realizarea unor proiecte, dar va fi o situație trecătoare. Din 8 aprilie, Jupiter își încheie mișcarea retrogradă, iar roata norocului se întoarce în favoarea ta. Cu sau fără ajutor din afară, cu sau fără bani, vei rezolva multe dintre problemele cu care te confrunți și vei trece peste obstacole cu fruntea sus. Lunile aprilie și mai îți vor aduce numeroase bucurii, multă dragoste și înțelegere din partea celor din jur.

Fecioară 23 august – 21 septembrie

Alege o direcție mai bună!

Toate inițiativele tale vor fi încununate de succes, îndeosebi în luna martie, când Luna plină va vizita zodia ta. Marele astru al nopții va pune capăt unei perioade dificile și te va ajuta să îndrepți situațiile complicate care ți-au creat probleme. Cu ajutorul Lunii pline, vei reface lucrurile terminate din pripă, vei îndrepta greșelile copiilor și vei reorganiza activitățile care îți consumă prea mult timp. Luna martie este perioada modificărilor și schimbărilor care vor aduce mai multă ordine și armonie în viața personală. Din aprilie, pot apărea câteva modificări minore și în viața profesională, iar programul tău se poate schimba. Încearcă să discuți cu superiorii tăi despre situațiile mai puțin plăcute și propune o soluție care să te avantajeze, dar fără să îi afecteze pe ceilalți colegi. În ultimele săptămâni ale sezonului, în zilele calde și frumoase de mai, Mercur te îndeamnă să îți iei un scurt concediu și să te relaxezi.

Balanță 22 septembrie – 22 octombrie

Mai multă armonie și înțelegere

Astrele vor aduce bucurie și entuziasm în viața ta, la început de martie, când vei avea zile pline de dragoste și armonie. Se pare că vei învăța să te acomodezi cu o situație nouă, cu o schimbare majoră, dar deosebit de importantă pentru tine și pentru cei dragi de acasă. Cu firea ta optimistă, vei face față tuturor cerințelor și îi vei convinge pe cei din jur că nimic nu este prea greu, dacă îți place ceea ce faci. Eforturile de la începutul lunii martie vor fi răsplătite și situația ta financiară va fi tot mai bună pe parcursul următoarelor șase luni. Un alt eveniment important te așteaptă în preajma datei de 4 aprilie, când va fi eclipsă Lună plină în zodia ta. Dispariția astrului nopții, fie și pentru câteva minute, poate semnifica dispariția unei situații neplăcute sau tensionate din familie, în special legată de o rudă de sex feminin. După eclipsă, relația dintre voi se va îmbunătăți și vei câștiga o prietenă bună pe viitor.

Scorpion 23 octombrie – 21 noiembrie

Viața de familie, mai fericită

Ești mulțumită, deocamdată, de situația ta la locul de muncă, deși ai fost nevoită să accepți o serie de schimbări supărătoare. Lucrurile se liniștesc în următoarea perioadă, te acomodezi cu noutățile și intri într-un program stabil, care îți va permite să te ocupi și de viața ta personală. La jumătatea lunii martie, când Mercur influențează zodiile de Apă, sunt favorizate călătoriile, noutățile și veștile bune. Dacă ești nevoită să faci un drum lung prin țară, după 13 martie, îți poți programa oricând călătoria și vei fi protejată de astre. În următoarele două luni, situația financiară va fi stabilă, ceea ce îți permite să faci investiții în casă și să oferi copiilor ceea ce își doresc și ceea ce au nevoie. Satisfacția de a oferi celor dragi mici cadouri va fi imensă. La rândul lor, vor reuși să te surprindă cu lucruri frumoase, pe care le realizează singuri. În dragoste, luna mai va fi una plină de surprize, iar partenerul tău va reuși să vină în întâmpinarea doleanțelor tale.

Săgetător 22 noiembrie – 21 decembrie

Provocări la drum cu Saturn

Zodia ta se află, anul acesta și în următorii doi ani, sub imperiul lui Saturn, un astru sever, riguros și provocator. Nu îți va fi ușor să îi faci față și să accepți cu ușurință încercările grele pe care ți le pregătește, dar influența lui poate avea și efecte bune. În luna martie, Saturn intră în mers retrograd în zodia ta, până în luna iunie, când se întoarce pentru scurtă vreme în semnul Scorpionilor. Primăvara, dominată de Saturn retrograd, poate fi o perioadă dificilă, în care vei avea de învățat câteva lecții dure. Saturn înseamnă rigurozitate, organizare și reconstrucție. Ține cont de aceste forțe și folosește energia lui pentru a repara ceea ce ai greșit, chiar dacă vei face sacrificii mari. Dacă vei avea șansa să pornești pe un nou drum profesional, tranzitul lui Saturn te va ajuta să te concentrezi asupra noilor tale responsabilități și să faci dovada că ești bine pregătită. În lunile aprilie și mai, Saturn devine mai puțin exigent, sub influența lui Jupiter, și te ajută să refaci relațiile de care ai nevoie.

Capricorn 22 decembrie – 20 ianuarie

Realizări cu care te mândrești

Ești în formă maximă, ai planuri mari și ești pregătită să începi o nouă etapă din anul acesta. Toate îți vor merge din plin, mai puțin câteva dintre planurile de serviciu. Cu un anturaj exigent, mediul profesional poate fi dificil în următoarele săptămâni, iar responsabilitățile tale vor crește. În martie și în aprilie, trebuie să faci un efort să ții pasul cu ceilalți și să nu îți atragi critici. În schimb, în viața personală, astrele ți-au pregătit surprize și daruri frumoase. Partenerul de viață va găsi o modalitate să îți împlinească dorințele și se va ocupa îndeaproape de proiectele voastre ambițioase. Dacă doriți să vă cumpărați o casă nouă sau o mașină sau aparatură mai scumpă, în aprilie și în luna mai veți avea un buget suficient de mare pentru aceste lucruri. Chiar dacă Pluton își începe mișcarea retrogradă în zodia ta, după 14 aprilie, norocul nu te va ocoli și vei reuși să realizezi tot ce îți dorești. Pluton va acționa mai mult asupra statutului tău social și este posibil să fii percepută altfel de către cei care nu te cunosc prea bine.

Vărsător 21 ianuarie – 19 februarie

Alegeri pe sufletul tău

Marile astre se îndepărtează de zodia ta, iar următoarele luni se anunță armonioase și echilibrate. Vei avea parte de liniștea necesară pentru a te ocupa de probleme delicate și de proiecte dragi sufletului tău. De asemenea, vei încerca să economisești banii și celelalte resurse de care dispui pentru investițiile mai importante pe care vrei să le faci în toamnă. Primăvara este totodată sezonul noilor încercări și vei fi tentată să te implici în activități culturale, intelectuale și creative. Dacă ai timp și dacă șefii tăi îți oferă această posibilitate, încearcă să lucrezi într-un alt departament, pentru a căpăta mai multă experiență în carieră. În luna mai, profită de timpul frumos să ieși mai mult cu prietenii, să te relaxezi în aer liber cu familia sau să călătorești. În această perioadă, în care călătorul Mercur ajunge în zodia sa de domiciliu, Gemenii, orice călătorie și orice activitate relaxantă îți va aduce satisfacții mari.

Pești 20 februarie – 20 martie

Profită de surprizele eclipsei!

Notează în calendar ziua de 20 martie, când va fi o eclipsă totală de Soare în zodia ta. Un asemenea eveniment rar și plin de oportunități trebuie sărbătorit! Eclipsele de Soare, însoțite întotdeauna de Luna nouă, sunt adevărate rampe de lansare pentru toate dorințele tale. În această primăvară, în ultima decadă a lunii martie, norocul îți va scoate în cale șansele pe care le aștepți. Fie că îți dorești o schimbare în viața personală și ești în căutarea partenerului potrivit, fie că îți dorești o locuință nouă, un alt loc de muncă sau activități noi din care poți câștiga bani, astrele vor fi de partea ta. Eclipsa are, însă, și câteva avertismente pentru zodia ta. Nu pleca în călătorie în această perioadă și nu te baza pe ajutorul persoanelor de sex feminin, dacă apar probleme neprevăzute. În aprilie, se anunță o perioadă cu multe evenimente și cu multe griji. Trebuie să fii bine organizată și calculată pentru a face față unor eventuale pierderi financiare. Dar situația se va îmbunătăți spre sfârșitul primăverii, când vin bani din mai multe surse.

sursa foto: Shutterstock.com