Tranzitul lui Venus prin zodia Fecioarei în luna septembrie ne atrage atenția anul acesta să fim mult mai atenți cu sănătatea în sezonul rece și să încercăm să evităm pe cât posibil situațiile riscante.

Fecioara, dintre toate zodiile, pune cel mai mult accentul pe sănătate, mai ales pe siguranță și prevenție. Așadar, luna septembrie este perioada cea mai bună în care trebuie să ne vindecăm suferințele vechi, să tratăm bolile cu care ne-am ales peste vară, mai ales bolile de piele, și să ne asigurăm că sistemul nostru imunitar este mai puternic și mai eficient.

Sănătatea noastră în lunile de toamnă

Septembrie este luna prevenției, așadar ar fi bine să ne facem analizele uzuale, să mergem la o consultație la medicul de familie, la stomatolog și la oftalmolog. Nu trebuie să neglijăm nicio durere, deoarece se știe că orice boală este mai ușor de tratat dacă este depistată la timp. Lunile octombrie și noiembrie pot accentua durerile cronice și suferințele legate de rinichi, stomac și ficat. Cei care suferă de aceste boli trebuie să urmeze întotcmai regimul alimentar indicat și să profite de bogăția de legume și de fructe de la începutul toamnei.

Sănătatea noastră în lunile de iarnă

Venus va intra în zodia Capricornului din luna decembrie, o altă zodie care spune că sănătatea în sezonul rece trebuie să fie prioritară. Acest semn astral ne avertizează că vom întâmpina noi probleme, dacă nu suntem prevăzători.

Incidența virozelor și a cazurilor de Covid-19 va crește, dar cu precauțiile de rigoare putem face față mult mai bine îmbolnăvirilor. Pe de altă parte, Capricornul este zodia care guvernează dinții, oasele, articulațiile și sistemul digestiv, astfel că în perioada cea mai rece a anului este posibil să se accentueze problemele medicale care țin de aceste sisteme. Cine suferă de articulații, osteoporoză, probleme dentare sau probleme mari cu stomacul trebuie să ia măsuri din timp pentru a preveni durerile și complicațiile costisitoare.

O perioadă critică pentru sănătate poate începe după Luna plină din Rac, din data de 6 ianuarie, când va crește riscul unor boli complicate, afecțiuni cardiace sau boli ale sistemului nervos, accidente și intervenții chirurgicale. 

Zodiile și sănătatea în sezonul rece!

Zodia Berbec

Nativii Berbeci sunt activi și le place să se implice în tot felul de activități. Toamna aceasta este propice pentru sport. Cei care pot face mai mult sport și mișcare, sunt încurajați să își facă un nou program zilnic, să iasă mai des la plimbări lungi sau să meargă la sală. Nici bunicii nu trebuie să stea în casă. În zilele cu vreme bună de toamnă, mișcarea este esențială pentru articulații!

Zodia Taur

Semn de Pământ, nativul Taur are întotdeauna probleme de sănătate mai mari în lunile reci de toamnă, în octombrie și noiembrie. Toamna aceasta este foarte important să iei măsuri și să previi apariția unor complicații, să mergi la medicul stomatolog să rezolvi din timp orice problemă care poate apărea în legătură cu dantura.

Zodia Gemeni

Starea ta de sănătate este destul de bună în sezonul rece și nu se întrevăd afecțiuni grave. Dar trebuie să încerci să faci mai multă mișcare, dacă ai o slujbă sau un stil de viață sedentar. Adoptă un câine și ieși zilnic la plimbare cu el. Vizitează-ți nepoții și participă la activitățile lor în aer liber. Sau mergi la cursuri de dans ori la o piscină încălzită.

Zodia Rac

Zodia ta este expusă durerilor de cap, migrenelor și problemelor legate de tensiunea arterială în zilele reci și umede, cu multe ploi. Umezeala poate fi o problemă și pentru articulații, dacă suferi deja de artroze sau reumatism. În luna octombrie ți-ar prinde bine un sejur într-o stațiune cu ape termale sau cu nămol vindecător.

Zodia Leu

Toamna aceasta există riscul unor accidente care vizează membrele inferioare. Fă un mic sacrificiu şi renunţă să mai porţi zi de zi tocuri, mai ales în zilele în care nu trebuie să te duci la servicu. Încălțămintea sport este la modă şi se potrivește multor ţinute. Protejează-ţi picioarele! În perioada foarte rece a iernii, ai grijă să lucrezi într-un spațiu cald și uscat.

Zodia Fecioară

Frigul, umezeala, alimentele grase și sedentarismul își vor spune cuvântul și vei avea probleme de sănătate, dacă nu iei măsuri din timp. Septembrie și octombrie vor fi luni foarte bune pentru terapii în stațiunile balneare. Este și o perioadă bună să faci gimnastică regulat, dacă ai dureri de la coloana vertebrală. Mergi la masaj terapeutic!

Zodia Balanță

Cele mai frecvente probleme pe care le poți avea în sezonul rece sunt legate de sănătatea danturii. Dacă ai carii netratate, dacă ai dinți care se mișcă sau paradontoză, nu mai amâna deloc tratamentele stomatologice! În ianuarie, este posibil să apară probleme cu rinichii, dar le poți preveni cu un consum mai mare de ceaiuri și lichide sănătoase.

Zodia Scorpion

Stomacul, colonul şi sistemul extrecot par a fi zonele cele mai sensibile în perioadele reci ale acestui an. Dacă ştii deja că ai probleme legate de aceste organe, nu uita să treci pe la medicul specialist când vine vremea unui nou set de analize. Și consumă cât mai multe alimente suculente și cât mai multe fructe proaspete, mai ales în lunile septembrie și octombrie.

Zodia Săgetător

Venus te sfătuieşte să nu uiţi de suplimentele cu vitamine, fier şi magneziu, dacă ţi-au fost recomandate. Încearcă să îţi schimbi alimentaţia: cât mai puține alimente cu grăsimi de origine animală și cât mai multe legume, mai ales rădăcinoase, varză și sfeclă roșie. Punctele slabe ar putea fi în sezonul rece ficatul și vezica urinară, așa că trebuie să te hidratezi bine!

Zodia Capricorn

Va fi o iarnă mai grea pentru zodia ta din punct de vedere al sănătății. Apar tot felul de probleme care te determină să îţi schimbi planurile şi programul de lucru și mai ales să pui pe primul loc sănătatea în sezonul rece. În primul rând, încearcă să te odihneşti mai mult şi să mănânci mai sănătos. Redu şi cantitatea obişnuită de sare. Evită și treburile gospodărești care presupun un efort fizic mai mare!

Zodia Vărsător

Jupiter avertizează asupra unor probleme legate de alimentație, intoxicaţii, alergii sau probleme cu ficatul începând din luna decembrie. Pot fi destul de serioase și nu este exclus să te oblige să soliciţi concediu medical. În perioada rece, evită să consumi prea multă carne și grăsimi. Pregătește cât mai multe preparate sănătoase, pe bază de paste și legume.

Zodia Pești

Ai grijă de tine și evită excesele alimentare, mai ales dulciurile concentrate. Iarna ai tendința de îngrășare, dar alimentele foarte dulci vor afecta și stomacul, ficatul, inclusiv nivelul de zahăr din sânge. Luna plină din Rac, de la începutul lunii ianuarie, avertizează că este posibil să ai probleme cu glicemia și colesterolul, așa că sunt necesare analize medicale.