Suntem încântați să ne împrietenim cu nativii din aceeași zodie. Avem mai multe lucruri în comun, avem gusturi și idei asemănătoare, dar descoperim cu timpul și multe alte lucruri care ne separă. De unde vine diferența?

Fiecare dintre noi a beneficiat de o altă conjunctură astrală la naștere. Fiecare nativ are un anume Ascendent pe astrogramă, iar marile astre care îi conturează destinul precum Venus, Mercur sau Jupiter, se aflau cu siguranță în relații diferite.

Influența marilor astre este unică pentru fiecare dintre noi. Nicio astrogramă nu va semăna vreodată cu alta, cu toate că împărțim foarte multe lucruri în comun cu nativii din aceeași zodie. 

Zodiile sunt împărțite pe decade

Un alt factor care ne diferențiază, dar care ne și apropie este decada în care ne-am născut, chiar dacă împărțim aceeași zodie. Fiecare zodie este împărțită în câte trei decade care durează aproximativ 8 – 10 zile fiecare. Spre exemplu, prima zodie, zodia Berbec, durează de la 21 martie la 20 aprilie, iar cele trei decade ale sale sunt:

21 martie – 30 martie

31 martie – 9 aprilie

10 aprilie – 20 aprilie

Întotdeauna, nativii din aceeași decadă a zodiei sunt mult mai asemănători între ei, mult mai compatibili decât cei născuți în aceeași zodie, dar în decade diferite.

Nativii din prima decadă

Influențați puternic de Soare, nativii din prima decadă a unei zodii seamănă foarte mult în ceea ce privește dinamismul, agilitatea fizică, statura și abilitățile practice. Acești nativi sunt cei care lucrează cel mai bine în echipă.

Nativii din a doua decadă

Persoanele născute în aceeași zodie, dar în a doua decadă seamănă foarte mult în ceea ce privește concepțiile și stilul de viață, modul în care își organizează familia, casa și marile proiecte ale vieții.

Nativii din a treia decadă

Persoanele născute în a treia decadă a zodiei au în comun modul în care comunică și relaționează cu ceilalți. Ei reacționează emoțional și se comportă aproximativ la fel în situațiile complexe și delicate ale vieții, sunt empatici și mult mai prietenoși.

Ce relații au nativii din aceeași zodie

Zodia Berbec

Nativii născuți în Berbec sunt genul de persoane care se iau tot timpul la întrecere, chiar dacă au foarte multe lucruri în comun. Sunt persoane dinamice, impulsive și ambițioase, iar când se bat pentru aceleași obiective pot ieși scântei. Nativii din Berbeci pot fi mai des rivali, decât prieteni.

Zodia Taur

Nativii Tauri se vor împrieteni din prima clipă. Le merge de minune împreună, se înțeleg din priviri și se sprijină între ei, fie că sunt colegi de școală sau amici la serviciu. Cu atât mai mult le merge excelent dacă sunt iubiți sau căsătoriți. Doi Tauri care se iubesc vor avea o căsnicie de lungă durată și stabilă.

Zodia Gemeni

Cu Gemenii este foarte greu să îți dai seama dacă poți fi prieten sau dacă este mai bine să îi ignori. În general, Gemenii născuți în aceeași decadă se înțeleg bine și va rămâne pentru totdeauna un fir care îi unește invizibil. Gemenii din decade diferite pot fi buni amici, dar mai bine se ignoră.

Zodia Rac

Nativii Raci sunt cu adevărat speciali, pentru că ei se înțeleg de minune, indiferent de decada în care sunt născuți. Două persoane născute în Rac vor simți de la început că există o legătură subtilă între ei. Fie că sunt prieteni buni, amanți sau soți și soție, doi Raci vor avea o legătură emoțională puternică.

Zodia Leu

Nativii Lei născuți în cea de a doua decadă a zodiei, adică în perioada 2 – 11 august, pot fi cei mai buni prieteni și sunt compatibili din toate punctele de vedere. Acești nativi reușesc să se înțeleagă de minune și parcă se atrag unul pe celălalt. În schimb, Leii născuți în celelalte decade ale zodiei sunt mai competitivi și pot intra în conflict unii cu ceilalți.

Zodia Fecioară

Nativii Fecioare sunt ambițioși, sunt materialiști și își construiesc viața după reguli bine determinate. Două Fecioare, dacă sunt colegi sau parteneri de afaceri vor muta munții din loc. Dar, în dragoste, două persoane din zodia Fecioarei pot fi mulțumite, însă niciodată prea fericite pentru că ele nu știu cum să aprindă pasiunea.

Zodia Balanței

Doi nativi din Balanță formează echipa perfectă și la școală, și la muncă, și în afaceri, și într-o relație intimă. Balanțele, indiferent de decada în care sunt născute, se completează și se înțeleg foarte bine. Indiferent pe ce teren se întâlnesc, cele două vor munci cot la cot și vor realiza foarte multe lucruri împreună.

Zodia Scorpion

Cum se înțeleg doi Scorpioni care au fiecare câte o armă ascunsă? Greu de spus. Scorpionii care se împrietenesc ușor sunt cei născuți în ultima decadă a zodiei, adică în intervalul 12 – 21 noiembrie. Scorpionii din primele două decadă se pot înțelege destul de bine, dar nu vor fi niciodată prieteni buni.

Zodia Săgetător

Doi Săgetători nu vor fi niciodată prieteni. Pot avea multe în comun, pot face sport împreună, pot pleca în călătorii și aventuri împreună, dar nu vor fi prieteni. În schimb, dacă se îndrăgostesc un Săgetător cu o Săgetătoare, relația dintre ei va fi plină de foc și pasiune și va rezista o viață!

Zodia Capricorn

Doi Capricorni au cam aceleași obiective în viață: carieră, prosperitate, confort, obiecte scumpe și călătorii. Se vor înțelege de minune, fie că sunt frați, prieteni sau soț și soție. Dacă viața le oferă ce vor ei, adică bani și stabilitate, relația dintre doi Capricorni nu va fi perturbată de nimic. Dar, dacă unul dintre ei ajunge în impas, celălalt nu îi va sări în ajutor.

Zodia Vărsător

Vărsătorii sunt prieteni cu toată lumea, cu atât mai mult cu persoanele născute în aceeași zodie cu ei. Indiferent de decada în care s-au născut, Vărsătorii se vor împrieteni foarte ușor și vor rămâne prieteni pe viață. Iar dacă se îndrăgostesc tot de Vărsători, relația lor va fi spumoasă și plină de culoare.

Zodia Pești

Doi nativi din Pești, fie ei amici sau iubiți, vor fi mereu pe aceeași lungime de undă. Nativii Pești împărtășesc o legătură misterioasă, se recunosc ușor când se întâlnesc și rămân prieteni pe viață. Ca soți, căsnicia lor este un adevărat exemplu. Peștii iubesc intens și îi protejează pe cei dragi.