Viața zodiilor este influențată de opt astre mari: Soarele, Luna, Venus, Mercur, Jupiter, Saturn, Marte și Uranus. Fiecare dintre cele opt astre are un impact mai puternic asupra vieții noastre în anumite perioade. De aceea, astrologii din ziua de azi consideră că destinul nostru poate fi împărțit în opt etape sau opt cicluri de viață. În fiecare etapă, domină influența unui astru care ne poate orienta pe anumite căi, către anumite alegeri, decizii sau preferințe.

Cele opt etape sunt împărțite pe vârste și sunt aceleași pentru fiecare dintre noi. Dar influența astrelor se va resimți diferit de la o zodie la alta în funcție de astrul ei guvernator și de elementele primordiale dominante.

Viața zodiilor. Etapa 1: până la vârsta de 7 ani

Perioada dominată de Lună

Primii ani de viață sunt dominați de astrul selenar. Luna este un simbol puternic în astrologie și în zodiac, ea fiind asociată cu protecția maternă, grija, afecțiunea, dragostea și sacrificiul. Pe de altă parte, Luna reprezintă sensibilitate, emoție, feminitate, intuiție și instabilitate emoțională.

În primii șapte ani de viață, Luna arată pentru fiecare dintre noi cât de multă nevoie avem de părinți iubitori și de o familie unită și echilibrată. Influența ei se resimte în această perioadă mai mult asupra nativilor din semne de Apă: Rac, Scorpion și Pești, nativi care sunt foarte atașați de părinți.

Viața zodiilor. Etapa 2: de la 7 la 14 ani

Perioada dominată de Mercur

În această etapă, astrologii consideră că cea mai puternică influență o are Mercur. Acest astru este asociat cu gândirea, învățarea, dialogul, relațiile interpersonale, comunicarea socială. În plus, Mercur pune accentul pe curiozitate, comunicare, exprimare, inițiativă și creativitate.

Preadolescența este perioada în care suntem dornici să aflăm totul despre lumea din jur, să învățăm, să studiem, să descoperim. Aceasta este o perioadă în care creierul și sufletul absorb totul din jur și încep să își construiască propriile mecanisme de filtrare a informațiilor.

În această etapă, Mercur are o influență puternică în viața zodiilor, dar cel mai mult se manifestă în cazul nativilor cu semn de Aer: Gemeni, Balanță și Vărsător care acum au posibilitatea să se dezvolte rapid și să descopere drumurile pe care vor să meargă în viață.

Viața zodiilor. Etapa 3: de la 14 la 21 de ani

Perioada dominată de Venus

În tinerețe, viața zodiilor este dominantă Venus, un astru benefic asociat nu doar cu feminitatea, frumusețea și erotismul, dar și cu afecțiunea, stabilitatea emoțională, dorințele puternice și primele mari decizii ale vieții.

În această etapă de vârstă, Venus ne ajută să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine, să ne explorăm sufletul, dorințele intime, să ne conturăm visuri mari, să ne gândim la alegerile majore pe care le avem de luat. Venus este puternică în această etapă în special pentru zodiile de Pământ și anume Taur, Fecioară și Capricorn, zodii care se maturizează mai devreme decât altele.

Etapa 4: de la 21 la 35 de ani

Perioada dominată de Marte

Este perioada cea mai plină a vieții și acum suntem influențați de Marte, astrul acțiunii și al marilor decizii. În zodiac, Marte reprezintă gândirea, alegerile, inițiativa, acțiunea, curajul și îndrăzneala. Totodată, Marte este cel care aduce conflictele în viața noastră, conflicte cu cei din jur, conflicte cu noi înșine, pentru că este o etapă în care se conturează drumuri noi, suntem mai ambițioși și vrem să răzbatem singuri.

În această etapă, Marte influențează toți nativii și fiecare dintre noi știm că între 21 și 35 de ani am avut cei mai grei și cei mai frumoși ani. Dar zodiile cele mai puternic influențate sunt zodiile de Foc: Berbec, Leu și Săgetător care, în această etapă, au cele mai mari ambiții și realizări.

Etapa 5: de la 35 la 42 de ani

Perioada dominată de Soare

Este etapa în care ne maturizăm, suntem mai conștienți de dorințele noastre, de resursele pe care le avem și de capacitatea noastră de a le folosi. În această perioadă, începem să fim interesați de statutul social, de carieră, de anumite realizări care să ne ofere un confort și o stabilitate materială până la bătrânețe. Soarele înseamnă în zodiac nu doar lumină și energie, ci și responsabilitate, maturitate, înțelepciune și un curaj asumat.

În această etapă, Soarele ne oferă puterea interioară de care avem nevoie pentru a face schimbări majore în viață. Este perioada în care mulți dintre noi putem porni pe un drum nou, iar Soarele ne poate oferi tocmai șansele de care avem nevoie. El se va resimți mai puternic asupra zodiilor de Foc precum Berbecul, Leul și Săgetătorul, dar și asupra zodiilor de Aer precum Gemeni, Balanța și Vărsătorul. 

Etapa 6: de la 42 la 56 de ani

Perioada dominată de Jupiter

Marele astru al șanselor, Jupiter, va continua ceea ce începe Soarele din etapa anterioară. Energia constructivă a lui Jupiter consolidează ceea ce construim și ceea ce schimbăm în etapa anterioară, de la 35 la 42 de ani. În această perioadă a vieții, Jupiter înseamnă înțelepciune, ingeniozitate, prosperitate, expansiune, bunăstare, progres.

În viața zodiilor, aceasta este perioada în care au acumulat deja foarte multă experiență, au acumulat anumite valori, au o familie, au copii pe care trebuie să îi protejeze.

Jupiter ne arată în această etapă că trebuie să ne reechilibrăm viața, să ne dedicăm deopotrivă carierei și familiei, dar să ne dezvoltăm și propriile idei pentru a ne simți cu adevărat împliniți. El se resimte puternic mai ales asupra zodiilor de Aer: Gemeni, Balanță și Vărsător, dar și asupra zodiilor de Pământ: Taur, Fecioară și Capricorn.

Etapa 7: de la 56 la 70 de ani

Perioada lui Saturn

Saturn este numit adesea Marele Înțelept în astrologie, deoarece el simbolizează maturitatea deplină, inteligența pătrunzătoare, înțelepciunea, armonia, liniștea sufletească, acceptarea senectuții. Este perioada în care puterile fizice slăbesc, dar sufletul rămâne încă plin de energie și ne putem implica în proiectele pentru care nu am avut timp la tinerețe.

Saturn are o influență puternică îndeosebi asupra zodiilor de Pământ: Taur, Fecioară și Capricorn și asupra zodiilor de Apă: Rac, Scorpion și Pești. În această etapă, aceste zodii continuă să fie mai dinamice și să facă anumite schimbări în viața lor care să le asigure confort și liniște.

Etapa 8: de la 70 de ani înainte…

Perioada lui Uranus

Bătrânul Uranus este văzut în astrologie drept un simbol al rațiunii, al judecății, al valorilor tradiționale, dar și al progresului și al independenței.

Chiar dacă puterile ne părăsesc, în această etapă a vieții avem mai mult timp pentru spirit și suflet. Suntem atașați și dependenți de familie, dar pe de altă parte suntem independenți, detașați, împăcați cu viața și știm să ne bucurăm de ceea ce am primit, atât cât am primit.

Etapa aceasta dominată de Uranus poate înseamna pentru mulți dintre noi liniștea unei bătrâneți senine.