Iată câteva mărțișoare speciale pe care le poți dărui femeilor la care ții în funcție de zodia lor. Simbolurile acestor mărțișoare te vor ajuta să îți exprimi sentimentele, afecțiunea și încrederea pe care o ai în femeile speciale din viața ta.

Femeia Berbec – gărgărița roșie ca focul

Pentru o femeie din zodia de Foc a Berbecului, unul dintre mărțișoarele tradiționale cele mai potrivite este gărgărița, și nu doar pentru că este roșie. Gărgărița este una dintre cele mai frumoase insecte de pe la noi, simbolizând norocul întâmplător. Așa îi urezi unui nativ din Berbec să aibă noroc în viață și mai ales noroc în dragoste, pentru că are nevoie!

Femeia Taur – mărțișoare speciale cu pietre prețioase

Nativele din zodia Taur sunt mari iubitoare de bijuterii, astfel că cele mai potrivite mărțișoare pentru ele trebuie să aibă și rol de bijuterie, să le poarte tot anul. Alege ceva mai scump, pentru că femeile din Taur sunt pretențioase, ceva cu pietre prețioase cum ar fi safirul sau diamantul.

Femeia Gemeni – rândunica

Unul dintre cele mai vechi mărțișoare românești, rândunica, se potrivește de minune cu zodia Gemenilor. Nativele din această zodie cu semn de Aer vor fi încântate de simbolul acestui mărțișor. Rândunica este vestitorul primăverii, o pasăre călătoare, cântătoare, foarte harnică și guralivă, ale cărei triluri vesele ne încântă din luna aprilie, când revine în țara noastră.

Femeia Rac – ghiocelul

Nativele din zodia Racului vor fi încântate să primească multe flori de 1 martie, iar mărțișorul cel mai potrivit pentru ele ar fi un ghiocel. Această mică floare delicată și fragilă, foarte rezistentă la frig, se potrivește cu personalitatea femeii Rac. Și ea pare sensibilă și fragilă, dar este mult mai rezistentă decât s-ar putea crede.

Femeia Leu – o inimă de aur

Pentru inimoasa nativă din zodia de Foc a Leului, o inimă de aur poate fi mărțișorul cel mai potrivit. Femeilor din această zodie le plac foarte mult bijuteriile, iar aurul galben este metalul cel mai îndrăgit. Inima din aur simbolizează nu doar afecțiunea și dragostea, dar și prețuirea sau protecția.

Femeia Fecioară – o ancoră din argint

Fecioara este o femeie stabilă, practică și cu mult bun simț, pe care te poți baza oricând. O ancoră din argint poate fi unul dintre mărțișoarele speciale pe care le poți alege pentru ea. Ancora înseamnă stabilitate și siguranță, așa cum își dorește orice Fecioară în dragoste și în viață.

Femeia Balanță – mărțișoare speciale handmade

Nativele din Balanță au un spirit creativ foarte fin, îndrăgesc obiectele de artă și mai ales obiectele frumoase, realizate manual. Unei Balanțe îi poți dărui orice mărțișor delicat realizat de un meșteșugar, fie din sticlă, din lemn sau din alte materiale naturale.

Femeia Scorpion – o cheie din aur

Dăruiește femeii Scorpion un mărțișor sub formă de cheie care deschide simbolic ușa către inima ta. Este un simbol pe care îl poate alege un bărbat pentru femeia Scorpion din viața lui care adoră simbolurile cu semnificații mistice.

Femeia Săgetător – o potcoavă norocoasă

Alege un mărțișor potcoavă făcut fie din aur, să îl poarte tot anul drept pandantiv, fie din sticlă, din argint sau din lemn. Săgetătorul este o constelație care include și Nebuloasa Potcoavei, astfel că acest mărțișor îi poate purta noroc. În plus, potcoava amintește de călătorii și drumeții, care sunt foarte îndrăgite de nativele din Săgetător.

Femeia Capricorn – o bufniță

Se spune despre femeile din Capricorn că sunt înțelepte, cumpătate și rezervate. Iar bufnița poate fi unul dintre mărțișoarele speciale pe care le poți dărui acestei native. Bufnița reprezintă nu doar înțelepciunea, așa cum spuneau vechi greci, ci și agerimea, agilitatea și spiritul întreprinzător, atât de caracteristic zodiei.

Femeia Vărsător – bijuterii cu perle

Perlelele sunt simboluri ale generozității, o calitate pe care femeile din zodia Vărsătorului o au din plin. Oferă-i unei native din Vărsător bijuterii delicate cu perle, bijuterii din aur sau din argint, prețioase așa cum este și iubirea pe care ele ți-o dăruiesc.

Femeia Pești – un înger stilizat

Nativele din Pești sunt femei iubitoare și generoase, sunt foarte afectuoase cu familia și prietenii apropiați. Le poți dărui mici bijuterii cu îngeri stilizați sau mărțișoare speciale care reprezintă o barză, o lebedă, o libelulă. Acestea ar putea fi decorate și cu o piatră care poartă noroc nativelor din Pești așa cum este acvamarinul.