Luna în zodia Racului are influențe controversate, în mod egal benefice și negative, dar cu un impact puternic. Fazele Lunii sunt importante pentru fiecare zodie și pot aduce schimbări mari pentru mulți nativi. Cu atât mai mult, Racii se află sub puterea ei, fiind guvernați de astrul nopții.

Ce le împrumută Luna nativilor Raci

Cea mai importantă influenţă frumoasă pe care Luna o are asupra nativilor din Rac este fantezia. Luna îi înzestrează pe Raci cu o imaginaţie bogată, o fantezie care ajunge uneori la limite nebănuite.

Tot datorită Lunii, Racii se bucură de o intuiţie ascuţită pe care o folosesc de obicei în dragoste. Ştiu să îşi aleagă fără greş partenerul potrivit, care să îi iubească cu pasiune şi pe care îl domine.

Pe de altă parte, lumina misterioasă a Lunii îi determină pe Raci să fie mai atrași de ştiinţele oculte, să încerce să studieze și să afle cât mai multe din misterele planetei şi despre marile evenimente din istorie.

Luna în zodia Racului: forţa ascunsă şi întunecată

Din punct de vedere astrologic, Luna domină sufletul şi subconştientul. Astrul nopţii este energia ascunsă, pe care nici nativii Raci nu bănuiesc că o au până nu se confruntă cu situaţii limită.

Cei născuţi în această zodie se bucură, de-a lungul anilor, de un suflet mereu tânăr. Chiar dacă au o constituţie fragilă şi par timizi la prima vedere, Racii ştiu să lupte pentru scopurile lor cu tot felul de arme: seducţie, bani sau şantaj sentimental.

Din cauza forţei întunecate a Lunii, Racul este retras în societate şi are foarte puţini prieteni. El se simte bine numai în prezenţa câtorva persoane care îl înţeleg pe deplin.

Cele două feţe ale Lunii

În mitologia romană, zeiţa Luna, al cărei templu a fost distrus în timpul marelui incediu din vremea lui Nero, era temută pentru puterea de a răspândi bolile pe pământ.

Grecii o numeau Selena, dar aceasta era zeiţa Lunii pline, o zeiţă binefăcătoare, care propovăduia iubirea şi maternitatea. Se spune că Selena le ajuta pe tinerele căsătorite să aibă copiii. Spre deosebire de Luna, care le dă Racilor o anumită forţă de seducţie şi de manipulare, Selena era ocrotitoarea familiilor şi a copiilor.

Fazele Lunii și puterea lor asupra Racilor

Luna plină este favorabilă: imaginaţie, intuiţie, lumină interiorară, bunătate, răbdare, armonie, pace.

Luna nouă este nefastă: sensibilitate excesivă, secrete, boli şi durere, fire schimbătoare şi pretenţioasă, decădere.