Luna este astrul simbol cu cea mai rapidă tranziție prin zodiac. Tranzitul Lunii prin cele 12 zodii se petrece în 28 de zile, astfel că Luna petrece aproximativ două zile și jumătate în fiecare zodie.

Poți folosi o diagramă gratuită pentru calculul astrogramelor de pe internet pentru a afla în ce zodie este Luna în orice zi a săptămânii. Astfel vei putea urmări ce influență are astrul selenar și cum te poate ajuta în anumite momente, în funcție de zodia pe care o traversează.

Luna prin zodia Berbecului

În zilele în care Luna trece prin zodia de Foc a Berbecului, emoțiile și stările negative sporesc. Trebuie să fim mai atenți la modul în care comunicăm cu cei din jur, pentru că este posibil să apară dispute și scandal din te miri ce. Pe de altă parte, în aceste zile ne este mai greu să îi ascultăm pe cei din jur și să le înțelegem dorințele. De aceea, este bine să încercăm să fim mai răbdători și să ascultăm și opiniile celorlalți, să fim echilibrați.

Sănătatea: Luna prin Berbec poate amplifica durerile de cap, amețelile, senzația de vertij!

Luna prin zodia Taurului

În semnul Taurului, Luna amplifică dragostea, atracția, erotismul și nevoia de afecțiune. Ea pune totodată accentul pe liniște, relaxare și activități simple, monotone, pe care le putem face fără efort. În aceste zile, ar fi bine să ne ocupă de casă, de confortul nostru și al familiei și de persoana iubită. Ne putem rezerva timp pentru întâlniri romantice sau putem pregăti câteva surprize pasionale pentru partenerul de cuplu.

Sănătatea: Luna prin Taur poate amplifica nevoia de a consuma mai multe alimente dulci!

Tranzitul Lunii prin zodia Gemeni

Este posibil ca Luna să ne încurce planurile, în zilele în care ajunge în zodia Gemeni. Ea ne face să ne răzgândim, să anulăm anumite întâlniri și să întrerupem comunicarea cu anumite persoane, chiar dacă știm că se vor supăra. Pe de altă parte, Luna în Gemeni sporește curiozitatea către informație și noutăți și vom fi mai dornici să ne deschidem orizontul către experiențe noi. În plus, suntem mai dinamici și activi la serviciu.

Sănătatea: Luna din Gemeni ne determină să fim mai activi, să mergem pe jos sau să facem sport.

Luna prin zodia Racului

Racul este zodia de domiciliu a Lunii. Aici, în constelația Racului, zodiacul spune că Luna guvernează în toată măreția ei. Emoțiile sunt la cote maxime, avem tendința să spunem cuvinte mari, să facem promisiuni și planuri mărețe, deși știm că vom renunța la unele dintre ele. Luna în Rac amplifică nevoia de visare și ne determină să facem gesturi exagerate. De aceea, este bine să ne abținem să facem promisiuni prea mari!

Sănătatea: Luna din Rac poate amplifica problemele digestive, anxietatea și stresul.

Luna prin zodia Leului

Leul este guvernat de Soare, astrul cu care Luna intră de multe ori în conflict pe roata zodiacului. Când Luna traversează zodia Leului, vor fi zile mai tensionate pentru toți. Se trezesc ambiții amorțite, se iscă discuții despre dorințe neîmplinite și avem tendința să dăm vina pe cei din jur pentru eșecurile noastre. Așadar, să privim totul obiectiv, să reparăm ce am stricat și să așteptăm să treacă Luna către o zodie mai bună.

Sănătatea: Luna din Leu poate amplifica neplăcerile cauzate de bolile cardiace și problemele cu tensiunea.

Luna prin zodia Fecioarei

În semnul Fecioarei, Luna amplifică grijile și stresul cotidian. Suntem mai atenți la greșelile celorlalți, ne facem griji din cauza banilor și căutăm nod în papură când nu ne convine ceva. Mulți dintre noi devenim mai tipicari în aceste zile și le facem celor din jur reproșuri pentru că nu respectă toate regulile stabilite. Pe de altă parte, când Luna este în Fecioară avem două zile excelente pentru a lua cele mai bune decizii în situații dificile.

Sănătatea: Luna în Fecioară poate amplifica dureri vechi de stomac sau de ficat și ne îndeamnă să mâncăm moderat.

Tranzitul Lunii prin zodia Balanței

În zilele în care Luna traversează Balanța, ne simțim mai echilibrați, mai răbdători și iertători. Devenim mai generoși, îi ajutăm pe cei din jur și ne oferim să ne ocupăm de treburile mai dificile din familie. Tranzitul Lunii în Balanță accentuează și nevoia de a ne întâlni cu prietenii, cu frații sau cu părinții, mai ales dacă ne vedem rar cu aceste persoane. Sunt zile foarte bune pentru mese în familie și pentru activități frumoase alături de copii.

Sănătatea: Luna în Balanță ne îndeamnă să ne odihnim, să ne menajăm și să ocolim efortul fizic.

Luna prin zodia Scorpionului

În semnul Scorpionului, Luna poate aduce două zile foarte dificile pentru relațiile de cuplu care au probleme vechi. Sunt zile în care ne copleșesc regretele, facem reproșuri amare celuilalt, ne aducem aminte de pățaniile neplăcute din trecut și încercăm să ne răzbunăm pe ceea ce nu mai merge bine în căsnicia noastră. Avem și tendința de a ne izola de ceilalți din familie, pentru a ne gândi mai bine la soluțiile de care avem nevoie.

Sănătatea: Luna în Scorpion poate declanșa sau amplifica dureri în partea de jos a corpului sau probleme renale.

Luna prin zodia Săgetătorului

În zilele în care traversează constelația Săgetătorului, Luna sporește nevoia de a lua decizii impulsive, de a face lucruri noi și inedite, de a pleca de acasă pentru o mică aventură sau drumeție. Sunt zile bune pentru călătorii, dar și pentru a începe activități susținute sau pentru a da un examen, un interviu, o probă de lucru. Cine se află în căutarea unui loc de muncă, va avea mai multe șanse în zilele în care Luna ajunge în Săgetător.

Sănătatea: Luna în Săgetător sporește imunitatea și rezistența organismului, dar aduce și un risc mai mare de accidente.

Luna prin zodia Capricornului

În semnul Capricornului, Luna ne influențează foarte mult în plan social. Suntem mai atenți la cei din jur, încercăm să socializăm, dar suntem mai pretențioși și ne alegem cu grijă prietenii sau colegii cu care stăm de vorbă. În aceste zile, suntem mai atenți și la ceea ce se întâmplă la serviciu. Criticăm dur greșelile altora și suntem mai exigenți cu noi înșine. Pe de altă parte, avem tendința să fim mai egoiști și mai cumpătați cu banii.

Sănătatea: Luna în Capricorn poate amplifica durerile de articulații și de oase, dar și problemele cu dantura.

Luna prin zodia Vărsătorului

Suntem mai empatici și mai generoși când Luna traversează zodia Vărsătorului. Începem să visăm la călătorii lungi și vacanțe exotice, căutăm diverse motive să plecăm de acasă și oganizăm mici petreceri cu prietenii. Ne prinde bine să socializăm mai mult în aceste zile și sunt șanse mai mari să ne facem noi prieteni. Tranzitul Lunii prin Vărsător scoate la iveală și situații sau adevăruri ascunse, pentru care se vor găsi mai greu soluții.

Sănătatea: Luna în Vărsător poate accentua senzația de oboseală psihică și fizică și avem nevoie de repaus.

Luna prin zodia Pești

Intuiția este la cote maxime pentru fiecare dintre noi în zilele în care Luna ajunge în Pești, cu atât mai mult dacă este Lună plină. Sunt zile în care putem lua decizii legate de relația de cuplu și de micile noastre plăceri. Trebuie să ne gândim mai mult la noi, la un hobby care ne face mai fericiți sau la oamenii alături de care vrem să fim. Sunt zile în care întâlnirile romantice și experiențele plăcute alături de persoana iubită sunt favorizate.

Sănătatea: Luna în Pești poate amplifica reacțiile alergice la anumite alimente și senzația de oboseală.