Medeea astrolog

”Ce a fost, a fost!” te-ar sfătui Capra, nerăbdătoare să lase în urmă tot ce o necăjește și să găsească persoana potrivită să îi rezolve problemele. Fire boemă, sensibilă și, uneori, indolentă, Capra caută plăcerea în lucrurile frumoase și deosebite, încearcă să se evidențieze în orice context și să ocolească toate restricțiile. Nu de puține ori, se dovedește energică și ambițioasă, dar și încăpățânată până în pânzele albe. În 2015, energia pe care o aduce Capra este benefică tuturor, dar poate declanșa evenimente imprevizibile, pe care nu le putem controla. Sunt favorizați nativii activi, muncitori și perseverenți, capabili să iasă din rând și să încerce ceea ce alții refuză din teamă sau din comoditate. Este anul artiștilor și al meșteșugarilor, al celor care lucrează pe cont propriu, precum și anul călătorilor și al negustorilor. Pe de altă parte, sub oblăduirea Caprei își vor găsi fericirea îndrăgostiții fără speranță, singuraticii, dar și tinerii care vor să își întemeieze o familie.

Elementul Lemn și energia Yin

Tradiția chineză spune că zodia Caprei răspândește energie Yin, simbolică pentru pace, liniște, organizare și stabilitate. Aceste caracteristici se împletesc de minune cu elementul Lemn al anului, care va pune accentul pe creștere și dezvoltare armonioasă, în conformitate cu legile naturii, și pe valorile tradiționale. Atributele sale sunt puterea și flexibilitatea, iar caracteristicile sale corespund energiei lui Jupiter, marele benefic al zodiacului european. Cum Jupiter traversează, în acest an, zodia solară a Leului, întreaga conjunctură astrală se anunță benefică pentru fiecare dintre noi. Noi începuturi, noi planuri, noi realizări… fiecare dintre noi va primi un dar din partea zodiei Caprei. Va fi un an al speranței și al idealurilor, iar elementul Lemn ne oferă șansa să facem mai mult pentru noi și pentru cei din jur!

Pictograma Caprei în horoscopul chinezesc

Vechile simboluri pentru zodii, din astrologia chineză, au semnificații profunde și au fost elaborate pentru a dezvălui tabloul general al anului pe care îl patronează. Nu întâmplător, diagrama Caprei îmbină armonios elementele de bază, aranjate într-un echilibru perfect pe pilonul central. Deasupra celor trei linii paralele care denotă armonia și stabilitatea, sunt desenate coarnele caprei, singurele elemente care nu mai respectă echilibrul. Coarnele sunt îndreptate în direcții diferite, ceea ce semnifică nu doar încăpățânarea acestor nativi, ci și tendința lor de a ieși din tipare și de a încerca ceva nou. Simbolul Caprei a fost din cele mai vechi timpuri un semn de bun augur, interpretat în mod favorabil de vechii astrologi și înțelepți chinezi.

Consultă tabelul de mai jos, află în ce zodie te-ai născut și citește ce îți rezervă viitorul în acest an!

tabel-adina

 

Capra – totul pentru dragoste

Nativii care s-au născut în zodia Caprei sau a Oii vor avea multe de sărbătorit în acest an. Chiar dacă se spune că Oile nu au noroc, soarta le va oferi daruri de preț fără să le ceară socoteală. Mulți dintre nativi vor avea noroc chior la bani, în dragoste sau la serviciu. Va fi un an lipsit de griji, dar nu lipsit de întâmplări neprevăzute, care le pot da planurile peste cap. Trebuie să fie deosebit de atenți cu banii, deoarece îi pot câștiga ușor, dar îi vor risipi pe nimicuri, dacă nu sunt chibzuiți. Cei care vor întâmpina dificultăți financiare, trebuie să se ferească de credite mari la bănci. Toamna va fi cea mai bună perioadă pentru economii și pentru găsirea unor noi surse financiare. În dragoste, va domni armonia în cuplurile cu vechime, în timp ce burlacii au șanse mari să își găsească jumătatea, de-a lungul verii. În carieră, cei mai ambițioși vor avea șanse de promovare, dar trebuie să facă multe compromisuri. În general, va fi un an câștigător, iar Caprele se vor simți norocoase!

Maimuța – un an cu realizări

Nativii acestei zodii vor profita din plin de darurile Caprei. Active, îndrăznețe și perseverente, Maimuțele se vor simți în largul lor și își vor duce planurile la capăt fără griji. Puține obstacole se vor ivi în calea lor, iar cele care vor să își construiască o carieră nouă, vor fi susținute de cei din jur. Elementul de Lemn al anului 2015 înseamnă bani pentru Maimuțe, astfel că, sub o formă sau alta, ele vor găsi tot felul de avantaje financiare. Vor fi protejate de șefi sau de persoanele cu autoritate din jurul lor, chiar dacă mai calcă uneori pe bec. Dacă sunt creative și se fac remarcate, pot obține, la rândul lor, un post cu greutate. În mod deosebit, nativele acestei zodii vor fi favorizate de energia creatoare specifică anului Caprei. Ele vor avea oferte bune atât în carieră, cât și în plan personal, dacă sunt în căutarea iubirii.

Cocoșul – obiective clare

Zodia Caprei este benefică nativilor Cocoși, dacă sunt foarte conștiincioși și muncitori. În 2015, elementul Lemn este specific muncii și hărniciei, iar Cocoșul va avea câștiguri bune de pe urma trudei sale. Toate planurile sale legate de familie, de casă și de carieră vor fi favorizate în acest an, iar perioadele cele mai bune vor fi lunile de primăvară și de vară. Este foarte important să îți stabilească obiective clare, concrete și ușor de atins. Chiar dacă va avea nevoie de mulți bani pentru proiectele sale, dacă este perseverent și caută sprijin la persoanele potrivite, își va împlini visurile. Cocoșul nu trebuie să lase nimic la voia întâmplării, în anul Caprei, altfel în viața lui va domina haosul. Norocoși vor fi Cocoșii și în dragoste. Vor avea alături de ei persoanele potrivite care să îi înțeleagă și să îi susțină la nevoie. În carieră, trebuie să se ferească de profitori și să își ascundă foarte bine punctele slabe.

Câinele – un an cu obstacole  

Marile bucurii vor fi acasă, în familie, alături de cei dragi. Viața profesională și câștigurile vor fi, în schimb, mai puțin favorizate. Nativii din zodia Câinelui vor avea câteva obstacole de trecut, dar armonia din viața personală și surprizele frumoase pe care le primesc din partea familiei vor compensa micile pierderi. Se întrevede o anumită tendință spre conflicte în viața profesională, în relația cu superiorii sau cu instituțiile statului. În pofida neînțelegerilor, vor exista oportunități și în acest sector, mai ales la începutul verii. Creativitatea lor va fi pusă la încercare și vor trece prin situații în care trebuie să demonstreze că sunt buni profesioniști. Pe de altă parte, relațiile cu persoanele apropiate vor evolua și vor ajuta nativii acestei zodii să realizeze lucruri deosebite. Neastâmpărul Caprei se va transmite nativilor Câini care vor încerca să grăbească anumite proiecte, cu riscul de a pierde tot ce au muncit. Nu le-ar strica să fie mai ponderați!

Mistrețul – putere interioară

Norocul lor că energia Caprei îi ajută să se redreseze financiar și să reconstruiască ceea ce s-a dărâmat! În 2015, nativii acestei zodii trebuie să fie mai activi și mai îndrăzneți. În momentele mai dificile, nu trebuie să mai întoarcă spatele persoanelor puse pe harță. Conflictele trebuie înăbușite în fașă și trebuie tratate cu diplomație, ceea ce poate fi mai greu pentru nativii Mistreți, dar nu imposibil. Relațiile tensionate vor provoca, în timp, probleme și mai mari, astfel că vor fi nevoiți să acționeze la timpul potrivit. În dragoste, anul Caprei va fi mult mai generos, chiar și pentru cei care nu mai au nicio speranță. Între Capră și Mistreț există o legătură armonioasă, astfel că influența ei le va aduce nativilor iubirea de care au nevoie. Problemele financiare vor lipsi, doar dacă nu vor fi generate de pierderi materiale, pe care trebuie să le compenseze prin investiții mari.

Șobolanul – mai multe speranțe

Șobolanii vor avea mai multe bucurii și mai multe clipe frumoase, iar progresul față de anul anterior va fi evident. Greutăți și piedici vor exista, dar mult mai puține și numai în măsura în care nativii Șobolani vor renunța să se lupte pentru ideile lor. În prima jumătate a anului, vor întâlni schimbări rapide și trebuie să se acomodeze cu un alt ritm de muncă. Cea de a doua jumătate a anului, va fi mult mai frumoasă, lipsită de tensiuni și provocări. Din august, se vor bucura de armonie și dragoste, iar septembrie va fi luna în care se vor ocupa de casă. Există speranțe de mai bine pe toate planurile, iar Șobolanii vor uita de pierderile pe care le-au avut în trecut. În viața personală, în familie și în relația de cuplu trebuie să rezolve fără întârziere orice problemă ar apărea, oricât de mică ar fi. Necazurile îi pot izola de cei dragi!

Boul – e vremea provocărilor

Zodie opusă Caprei, Boul trebuie să se aștepte la cele mai mari schimbări și provocări din viața lui, în acest an. Capriciile proverbiale ale Caprei se vor simți din plin și îi vor da toate planurile peste cap. Nativii Boi trebuie să te pregătească pentru orice, să își ia măsuri de siguranță și să fie deosebit de prevăzători. Cumpătați și liniștiți, cum îi știm, Boii vor ieși din confruntarea cu zodia Caprei cu fruntea sus, dacă sunt curajoși și răbdători. Poate fi un an complicat, dar multe situații dificile se vor finaliza în favoarea lor, a celor mai înțelepți. În dragoste, pot avea numeroase beneficii tocmai datorită schimbărilor la care îi supune Capra. Mai multe activități, mai multe drumuri, mai mulți oameni… mai multe șanse să cunoască partenerul potrivit. Mulți nativi vor renunța la singurătate și își vor întemeia o familie. În carieră, nu vor face progrese și nici nu vor avea câștiguri neașteptate. Este foarte important să îți mențină statutul pe care îl au deja.

Tigrul – secretul succesului

La prima vedere, energia Caprei, debordantă și lipsită de obiective, nu se îmbină cu forța bine canalizată a Tigrului. Cel din urmă este predispus faptelor mărețe, deciziilor radicale și schimbărilor surprinzătoare. Ca atare, anul Caprei pare monoton și lipsit de șanse. Dar, cu trecerea lunilor, Tigrii vor realiza că pot exploata energia Caprei în favoarea lor. Haosul din anul trecut se va domoli, vor avea mai puține surprize nedorite și vor reuși să construiască relații noi pe care se pot baza. Anul acesta, se pot concentra asupra lucrurilor deja începute, pe care nu au reușit să le finalizeze în 2014. Unele situații se vor rezolva mai ușor decât se așteptau, iar obstacolele vor fi mai puține. Într-un cuvânt, Tigrii vor avea un parcurs mai lin și vor aduna bani pentru perioadele mai tulburi din viitor. Nativii zodiei pot avea o perioadă foarte bună și pentru carieră, spre sfârșitul toamnei viitoare, când vor demonstra că se pot descurca în momentele critice. Aprecierile șefilor nu vor întârzia să apară!

Iepurele – șanse nesperate

Anul acesta are un potențial uriaș pentru nativii Iepuri. Nu trebuie să rateze nicio șansă, oricât de mică ar fi, pentru că un câștig minor îi poate duce spre succese mai mari. Pur și simplu vor avea noroc în multe situații, în care alții vor fi defavorizați, iar acest lucru le va crește stima de sine și puterea de muncă. Eforturile lor vor fi răsplătite rând pe rând. În pofida aparențelor, lucrurile bune pe care le vor realiza îi vor ajuta pe Iepuri să fie mai îndrăzneți, să fie mai disciplinați și să își ceară drepturile. Problemele din trecut se vor rezolva treptat, iar oamenii din jurul lor îi vor ajuta la momentul potrivit. În dragoste, trebuie să fie grijulii și să prețuiască ceea ce au. Schimbările și noutățile nu sunt binevenite în acest sector. Mult mai norocoși vor fi pe plan profesional, unde vor avea și cele mai multe realizări. De asemenea, tranzacțiile și negoțul vor fi favorizate, Iepurii reușind să adune bani din piatră seacă.

Dragonul – mult curaj

Mulți nativi ai zodiei vor simți că a venit vremea să își schimbe direcția în viață, pentru că lucrurile pe care se bazau se pot pierde. Fiecare va avea de trecut o piatră de hotar, cu regrete, compromisuri și pierderi. În cele din urmă, sacrificiile pe care trebuie să le facă vor fi răsplătite. Capra va fi generoasă cu Dragonii și va transforma multe situații negative în șanse și beneficii. Nativii zodiei trebuie să fie, însă, curajoși și discreți, să își urmărească obiectivele cu tenacitate, fără să strige în gura mare ce au de gând să facă. Când află prea multă lume ce planuri și proiecte personale au, se înmulțesc și obstacolele. Nu în ultimul rând, nativii Dragoni trebuie să fie consecvenți, să termine anul acesta tot ce au început, altfel vor pierde investiții semnificative. În carieră, ar fi bine să se concentreze pe ceea ce știu cel mai bine să facă, pentru că sunt șanse de promovare.

Șarpele – întâmplări norocoase

Fiecare nativ trebuie să se concentreze asupra dorințelor și planurilor sale, să stea departe de problemele și afacerile celorlalți. Se știe că nativii Șerpi au tendința de a interveni adesea în viața persoanelor apropiate. Dar tendința Caprei de a fi încăpățânată și ambițioasă, anul acesta, le poate aduce necazuri, dacă devin prea critici. Șerpii sunt sfătuiți să se ocupe doar de familia lor și să muncească mai cu spor la ceea ce nu au reușit să finalizeze. 2015 va fi un an al acumulării și al consolidării, fără schimbări majore sau evenimente ieșite din comun. Cu toate acestea, vor avea partea lor de noroc, așa cum Caprele ne oferă tuturor. Vor avea parte de lucruri și întâmplări frumoase absolut din întâmplare, fără să facă nici un efort și fără să mai cheltuiască sume mari de bani.

Calul – ambiții împlinite

Una dintre puținele zodii favorizate în anul Caprei este Calul, două semne astrale în deplină armonie, care lucrează în aceeași direcție, pentru aceleași obiective. Capra și Calul își doresc cam aceleași lucruri: liniște și dragoste acasă, un strop de aventură, călătorii și realizări profesionale. Nu este de mirare că, în acest an, nativii Cai se vor simți în elementul lor, iar simbolul de lemn le va oferi cadrul propice pentru a-și realiza visurile mari. Dacă doresc să se căsătorească, este anul cel mai bun pentru nuntă, dacă își doresc o casă nouă, vor găsi o modalitate să își cumpere locuința potrivită fără sacrificii inutile. Călătoriile, dragostea, activitățile inedite sunt favorizate de energia Caprei, care îl încurajează pe Cal să încerce modalități noi de a-și îmbunătăți viața.