O casă plină, cu multe obiecte mici și colorate lăsate în preajma câinelui reprezintă un pericol. De asemenea, oasele nepotrivite sunt și ele un pericol.

Iată cum îți dai seama și ce ai de făcut când câinele tău s-a înecat cu un os ori cu alte mici obiecte pe care îi place să le roadă, inclusiv cu bucăți de cabluri desprinse de la pereți.

Semne care îți arată dacă animăluțul tău s-a înecat cu un os

Salivează excesiv

Scoate sunete de durere și neputință

Dă cu laba foarte des spre cap și gât

Încearcă să tușească

Bea multă apă

Este foarte agitat

Nu poate să respire bine

Vomită

Cum salvezi câinele!

În cazul în care câinele tău s-a înecat cu un os, trebuie să acționezi imediat. De îndată ce vezi că nu poate respira sau că tușește sau vomită, deschide cât poți de larg botul și încearcă să vezi unde s-a blocul osul sau obiectul pe care a vrut să îl înghită. Folosește o lanternă și roagă pe cineva din familie să te ajute.

Dacă reușești să vezi osul blocat, încearcă să îl apuci cu degetele și să îl tragi cu grijă, fără să rănești animalul.

Poți folosi o pensetă lungă medicală, dacă ai așa ceva în casă.

În cazul în care tu nu poți face nimic, pleacă de urgență cu câinele la cel mai apropiat cabinet medical. Dă telefon de pe drum să știe medicul veterinar că este o urgență și să pregătească instrumentele necesare.

Orice secundă este importantă pentru a salva viața câinelui tău. Nu aștepta niciun minut, dacă vezi că nu te descurci singură. Din păcate, de cele mai multe ori obiectele mici rămân blocate adânc în gât și nu poți ajunge la ele cu degetele.