Buncărul de lux de înaltă tehnologie este situat în Munții Altai și a fost proiectat pentru protecție în caz de război nuclear, a declarat politologul Valery Solovey, în vârstă de 61 de ani.

Fost profesor la Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moscova, Solovey a afirmat anterior că Putin ar suferi de probleme medicale ascunse publicului rus și că a luat parte la ritualuri șamanice secrete bizare alături de ministrul său apărării, Serghei Shoigu.

Valery Solovey (61 de ani), Credit line: Profimedia

Solovey este privit în unele cercuri de la Moscova drept un adept al teoriilor conspirației, însă chiar săptămâna trecută acesta a fost interogat timp de șapte ore de autoritățile ruse din cauza acuzațiilor pe care le-a făcut despre starea medicală și psihică a lui Puțin.

În plus, i-a fost percheziționată și casa, de unde i-au fost confiscate mai multe obiecte electronice. Solovey a fost ulterior eliberat, dar cazul nu este închis.

„În weekend, familia președintelui Putin a fost evacuată într-un buncăr special pregătit în caz de război nuclear”, a spus profesorul într-un videoclip.


„Acest buncăr este situat în munții Altai. De fapt, nu este un buncăr, ci un întreg oraș subteran, dotat cu tehnică de ultimă oră”.

Solovey, care susține că are contacte la nivel înalt în Kremlin, se pare că se referă la o construcție în munte făcută aparent de gigantul Gazprom cu aproximativ un deceniu în urmă în districtul Ongudaysky din Altai, o regiune a Siberiei care se învecinează cu Mongolia, China și Kazahstan.

În timpul construcției, la fața locului s-au aflat săpători germani de tuneluri.

Solovey nu a numit membrii familiei lui Putin care se presupune că ar fi fost trimiși în cel buncăr, dar tot el a susținut anterior că gimnasta ritmică Alina Kabaeva, în vârstă de 38 de ani, câștigătoarea de aur olimpic, este soția secretă a liderului rus.

xCum arată femeie pentru care Vladimir Putin și-a părăsit soția? Cei doi s-ar fi căsătorit în secret

„Aceasta este familia lui adevărată, iar Alina este capabilă să-i influențeze deciziile”, a spus el anul trecut.

Putin are două fiice adulte, Maria Vorontsova, 36 de ani, genetician, și Katerina Tikhonova, 35 de ani, dansatoare devenită matematiciană.

xEle sunt fetele secrete ale liderului de la Kremlin. Ce (nu) se știe despre copiii lui Putin

De asemenea, se spune că ar avea și o fiică pe nume Luiza Rozova, de 18 ani, cunoscută și sub numele de Elizaveta Krivonogikh, dintr-o relație anterioară cu Svetlana Krivonogikh, care a devenit multimilionară, în vârstă de 45 de ani, acum co-proprietar al unei mari bănci rusești.

Zvonuri neconfirmate negate de Kremlin spun că el are și copii cu Alina Kabaeva.

Pretinsa mutare a familiei sale la buncăr a venit cu un „eșec” al planului strategic al lui Putin de a cuceri Ucraina, a spus Solovey.

Citște și: Vladimir Putin, dependent de operațiile estetice sau consumator de steroizi? Modificările fizionomiei și comportamentul agresiv al liderului de la Kremlin, explicate de specialiști

x„Vladimir Putin este un psihopat periculos”. Dezvăluirile dure făcute de un dizident rus care l-a înfruntat pe Putin