Marshall a fost prima femeie care a regizat filme care au avut încasări de peste 100 de milioane de dolari şi a doua regizoare al cărei film a fost nominalizat la Oscar la categoria „cel mai bun film”.

Marshall şi-a început cariera de regizor chiar cu câteva episoade din „Laverne & Shirley”. Tot ea a regizat și comedia romantică „Big”, care i-a adus o nominalizare la Oscar lui Tom Hanks, cu încasări record pentru un film de acest gen.

A urmat „Awakenings”, cu Robin Williams şi Robert De Niro, cu trei nominalizări la Oscar, „A League of Their Own”, cu Hanks, Geena Davis, Madonna şi Rosie O’Donnell, „Renaissance Man”, cu Danny DeVito, „The Preacher’s Wife”, cu Denzel Washington şi Whitney Houston și multe altele.

Marshall ar fi fost diagnosticată cu cancer la plămâni şi creier în 2009, dar s-a recuperat complet, fiind învinsă, în cele din urmă, de diabet.

A fost căsătorită de două ori, prima dată cu Michael Henry, din 1961 până în 1963, a doua oară cu actorul şi regizorul Rob Reiner, din 1971 până în 1979. Ambele căsătorii s-au încheiat cu divorţ.

Vezi și A murit cânăreața de jazz Nancy Wilson, moștenitoarea Ellei Fitzgerald

Citește și: