După aproape fiecare discurs al președintelui ucrainean, Olena are reacții și vine cu dovezi ce ssusțin vorbele soțului ei. De altfe, ea își arată în fiecare zi cu mesaje de iubire, de susținere și de mulțumire pentru poporul ei, care dă dovadă de un curaj eroic.

anuntul-facut-de-olenaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Deși mulți credeau că liderul de la Kiev și-a trimis soția și copiii peste granițe, într-un loc sigur, l după invazia Rusiei, Olena a început să fie activă pe Instagram, în dorința de a le arăta oamenilor sprijin și d și a reiterat angajamentul familiei ei de a rămâne în Ucraina, în ciuda amenințării la adresa vieții lor. Ea le-a trimis oamenilor din Ucraina un mesaj cu totul emoționant.

Cine este prima doamnă a Ucrainei? E căsătorită cu președintele Volodimir Zelenskiy din 2003

Reacția soției lui Volodimir Zelenski după discursul emoționant al președintelui

„Oamenii mei dragi! Ucranieni! Vă privesc azi pe voi toți și vă văd la TV, pe străzi, pe internet. Văd postările și filmulețe voastre. Și știti ce? Sunteți incredibili!

Sunt mândră că trăiesc în aceeași țară cu vor. Se spune că mulți oameni sunt o mulțime. Dar noi nu suntem așa, pentru că mulți ucrainieni nu sunt mulțimi. Sunt o armată!

Și astăzi nu o să mă panichez și nu o să plâng. Voi fi calmă și confidentă. Copiii mei se uită la mine și voi fi lângă ei. Și alături de soțul meu. Și alături de voi. Vă iubesc! Ucraina, te iubesc!”, a fost mesajul primei doamne.

Mama a doi copii și o susținătoare a drepturilor omului, Olena a mers la aceeași școală ca soțul ei, dar cei doi au început să formează un cuplu abia în timpul facultății. Ea și-a susținut soțul în cariera lui de actor de comedie și a devenit și ea o scenaristă de succes. Ea a preferat să ducă o viață discretă și să stea departe de lumina reflectoarelor. Însă, după ce a soțul ei a fost ales președinte, Olena și-a luat în serios rolul de prima doamnă, chiar dacă inițial nu și-a dorit acest lucru.

Soția lui Zelenski a povestit într-un interviu că nu și-a dorit ca soțul ei să devină președinte, pentru că știa ce riscuri există. Ea chiar s-a împotrivit total, îsnă văzând că Zelenski este foarte sigur pe hotărârea lui în cele din urmă, ea l-a susținut cum a știut mai bine, ba chiar i-a devenit consilier și cel mai puternic suporter al soțului ei. Olena a vrut să rămână lângă el după invazia rusă și nu a vrut să-și părăsească țara.

Olena Zelenska, 44 de ani, a decis că mai bine își riscă viața și preferă să stea ascunsă cu întreaga ei familie, soțul ei, fiica lor de 17 ani și fiul lor de 9 ani, să fie alături de ucraineni decât să-și părăsească țara, chiar dacă Zelenski a declarat că el este ținta numărul 1 pentru Putin, iar familia lui ținta numărul doi, fiind convins că liderul de la Kremlin vrea să-i omoare.

„Sunt Olena Zelensky, soția președintelui Ucrainei, Volodmyr Zelenski. Ne-am căsătorit în 2003. În 2004, fiica noastră Oleksandra s-a născut. În 2013, l-am adus pe lume pe fiul nostru, Kyrylo. Sunt scriitoare și arhitect. De asemenea, sunt ținta numărul doi a lui Putin”, sunt mesajele care circulă cu Olena pe rețelele de socializare.