Acum numele său e binecunoscut tuturor românilor, dar originile ei sunt umile. A trăit ca mulți români din generația sa la țară, fără a avea prea multe. Dar asta a format-o ca om și a ajutat-o să prețuiască viața pe care o duce în prezent.

Cu nostalgie, solista și-a amintit recent despre începuturile sale. Și-a amintit cum mergea cu vitele și porcii pe deal. Momente simple, dar minunate. Totodată, artista recunoaște că de acolo a venit și dragostea pentru muzica populară, care a tot crescut din adolescență.

„ Eram mică, eram la țară cu porcii și cu vitele pe deal. Nu aveam televizor. Mâncam dude cu porcii. Mergeam cu porcii la dude, pe marginea drumului, mă urcam în dud și îl scuturam.

Eu așa am început să prind drag de cântecul popular, ascultând la radio, care stătea în camera noastră mare de 9 m pătrați, unde încăpeau două paturi și o măsuță mică.

Eram 3 frați și 2 părinți care dormeam acolo. Acolo dormeam, acolo mâncam, acolo depănam povești la lumina lămpii. ”, a dezvăluit Maria Dragomiroiu, în cadrul podcastului moderat de Adrian Enache.

Maria Dragomiroiu a implinit 68 de aniSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

A fost taximetrist și cânta în baruri

La începutul carierei sale, artista cânta prin baruri, iar noaptea făcea taximetrie.

„De multe ori nu am avut bani de pâine și m-a marcat acest lucru. Mi-aduc aminte și când cântam la bar, era un grup și pe o fată din grup o duceam până la Cuțitul de Argint și ne dădea 10 lei, asta la 2 noaptea, când se termina barul.

Și într-o seară nu ne-a dat, ne-a zis că ne dă mâine seară. A căzut cerul pe noi, pentru că noi ne bazam pe acei bani de pâine și știu ce înseamnă.

De foarte multe ori nu am avut, dar m-am lăsat pe mine, nu am mâncat, dar pentru copii tot timpul am avut. Apoi pe ei i-am dus la mama la țară și acolo au avut de toate, au avut și dragoste și îmi era dor de ei și nu puteam sta fără ei.

Vara, la mare, nu știu cum le puteam face pe toate, cu 2 copii după tine, să cânți în 5 locații, iar dimineața femeile de serviciu, la 5 dimineața, veneau să-și ia gălețile, că era oficiu acolo unde dormeam noi.

Și era greu, că aveau 2 și 3 ani (copiii ei – n. red.). Atunci mi-am făcut și cel mai frumos costum popular al meu, coseam mărgele. Nu mi se părea greu.”, povestea la un moment dat Maria Dragomiroiu în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Amintim că artista a avut un prim mariaj zbuciumat până să-l cunoască pe actualul soț, cel cu care formează un cuplu stabil de multă vreme.

Vezi și Maria Dragomiroiu, bătută cu bestialitate de fostul soț: ”Am stat un an de zile fără niciun fir de păr” dar și Maria Dragomiroiu și-a ținut soțul în probe timp de 4 ani. Care este secretul unei căsnicii fericite, de peste 30 de ani

Citește și:

Gabriela și Dani Oțil și-au luat o altă pisică, după ce Gălușcă și Cenușă au murit: „Vi-l prezint pe Caisă, un motănel de 2 luni”

Mihai Bobonete, peripeții cu bona prietenă cu paharul. Cum a prins-o pe femeie după ce băuse: „Nu putea să mai vorbească”