Carol Ionescu (26 de ani) este fiul actor al actorilor Magda Catone și Șerban Ionescu și își face meseria cu pasiune și cu talent, nedorindu-și să se cațere pe notorietatea părinților lui. Din punct de vedete fizic seamănă foarte mult cu regretatul lui tată, lucru confirmat și de mama lui: Carol Ionescu este o prelungire a lui Șerban Ionescu.

În cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, moderată de Denise Rifai și difuzată duminică, la Kanal D, Magda Catone a putut să vorbească deschis despre emoțiile pe care le-a trăit în perioada în care Șerban Ionescu s-a stins din viață. „Vă este dor de Șerban Ionescu?,  a fost întrebarea roșie din partea lui Denise Rifai. 

serban-ionescu-si-fiul-sau-carolSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Magda Catone: „Nu știu dacă mi-e dor de Șerban, îl am pe Carol”

„Ziceam că nu-l visez, decât rar și așa se întâmplă, nu știu, câteodată aproape în preajma zilei lui, să zicem, la sărbători. Ultima dată l-am visat îmbrăcat într-un pulover roșu și oferindu-ne nouă un fagure de miere și m-am trezit foarte bucuroasă, știi. Nu știu dacă mi-e dor de Șerban, îl am pe Carol și cum spuneam este o prelungire a lui Șerban.

Este foarte frumoasă relația mea cu el, am un sentiment de perfecțiune pentru că relația, la o anumită vârstă, între o mamă și copil, cum e cazul meu, mamă și fiu, mă hrănește în toate compartimentele. Nu simt nevoia să mai am altfel de comunicări, altfel de taine, în afară de pisicul care este, poate în fiecare casă, coteul de mângâiere. Relația mea cu Carol este completă, mă hrănește total”, a fost răspunsul actriței, potrivit Kanal D.

11 ani de la moartea lui Șerban Ionescu

Pe 21 noiembrie 2023 se împlinesc 11 ani de la moartea lui Șerban Ionescu, actorul genial răpus de o boală incurabilă, la doar 62 de ani.

Șerban Ionescu, elevul lui Amza Pellea, a rămas în istoria cinematografiei românești cu roluri memorabile, unul dintre acestea fiind cel al lui Ion, din filmul „Ion, blestemul pământului, blestemul iubirii” (1980), în regia lui Mircea Mureşan. A fost rolul lui de debut, care i-a deschis calea către o carieră cinematografică remarcabilă.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Bucureşti, promoţia 1978, clasa profesor Amza Pellea. A jucat în zeci de filme și a fost aplaudat în zeci de spectacole la Teatrul din Petroșani, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie sau Teatrul Național din București.

Ultimul său rol la TNB a fost Pierre, în „Dineu cu proști”, regia Ion Caramitru. Pe 21 noiembrie 2012 avea să treacă dincolo de scena vieții, la 62 de ani, după o lungă suferință.

Magda-Catone-la-40-de-intrebari-cu-Denise-Rifai_Kanal-D-2SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 7 / 10

Șerban Ionescu și Magda Catone s-au căsătorit în 1983

Șerban Ionescu și Magda Catone s-au căsătorit în anul 1983, iar băiatul lor, Carol, s-a născut în 1997. Marele actor s-a stins din viață pe 21 noiembrie 2012, la vârsta de 62 de ani. În august 2012, Şerban Ionescu fusese diagnosticat cu borelioză (o boală gravă provocată de înţepătura unei căpuşe), însă în Germania, unde fusese pentru multre tratamente, primise diagnosticul de scleroză amiotrofică.

Avocatul actorului declarase că este vorba despre o boală incurabilă. „A fost la patru clinici în Germania și a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică. Boala este incurabilă, nu exista un tratament”, spunea, la vremea aceea, avocatul Cătălin Dancu, citat de Știrile PRO TV.

Citește și: Regretatul actor Șerban Ionescu ar fi tare mândru de el! Cum arată unicul lui fiu

Citește și: 10 ani fără Iurie Darie, actorul fabulos cu destin tragic: o boală cruntă i-a ucis soția, fiul și, în cele din urmă, pe el. Poză rară cu toți trei

Citește și: Vasilica Tastaman ar fi împlinit 89 de ani. Actrița orfană, fără studii, a fermecat publicul, dar și mulți bărbați celebri. A fost căsătorită cu Emerich Ienei și cu Dan Tufaru

Citește și: Ștefan Bănică ar fi împlinit 89 de ani. Viața i-a fost marcată de glorie, dar și de drame. Poză rară cu fiul lui, care a murit la doar 26 de ani. Era fratele lui Ștefan Bănică junior și semănau leit