Michaela, cu ce gânduri ai început filmările pentru „Fructul oprit“ și cum te simți acum, când serialul este lider de audiență?   

Mi-a fost frică, dar în acelaşi timp eram foarte entuziasmată şi nerăbdătoare să începem filmările. Nu mai filmasem proiecte de genul acesta înainte şi asta m-a speriat la început. Aveam şi încă am tot felul de întrebări, de emoţii, pentru că îmi doresc să fac totul cât mai bine. Acum, după mai bine de un an de muncă la serial, mă bucur că am reuşit să ajung la sufletele celor de acasă şi că fac ceea ce îmi place cu aceeaşi determinare de la început.

Este primul tău mare proiect actoricesc. Cum o construiești pe Sonia, cum își vede actorul personajul?

Întocmai cum îşi vede şi pictorul pânza – observă de la distanţă, după care se apropie şi ajustează acolo unde este cazul, mai pune culoare etc.

Michaela Prosan Sonia Fructul oprit serial

Ce revelații ai avut asupra propriei tale persoane de când ai pornit pe drumul acesta al actoriei?

Într-adevăr, actoria te ajută să te descoperi, şi nu doar atât. Pot spune că de când am pornit pe acest drum mi-am descoperit slăbiciunile şi am învăţat să le transform în atuuri.

Chimia dintre tine și Petru Păun este remarcabilă, cum vă înțelegeți și în afara platourilor de filmare?

Da, din punct de vedere fizic ne potrivim. Castingul a durat foarte mult timp, mai ales pentru că asta se căuta – să existe chimie. Ne înţelegem foate bine în afara platourilor de filmare, deşi noi suntem firi diferite.

Ce visuri ai, ca actriță? În ce alte producții ți-ar plăcea să joci?

Le-aş numi, mai degrabă, planuri. Nu vreau să discut despre ele, dintr-un soi de superstiţie. Am foarte multe lucruri pe care vreau să le fac, tot ce îmi rămâne să sper este ca timpul să fie de partea mea.

Care este persoana care ți-a dat cea mai mare încredere în tine când ai decis să faci Actorie?

Părinţii mei sunt cei care mi-au fost alături încă de la început, m-au susţinut în tot ce am făcut, au avut încredere în mine şi asta a contat foarte mult.

Michaela Prosan Sonia Fructul oprit serial

Ai studiat artele și arhitectura, îți menții mâna de artist platisc? Pictezi în continuare?

De la arte si arhitectură la actorie a fost un drum scurt. Mai întâi mi-a atras atenția, după curiozitatea, ca mai apoi să realizez că asta este ce vreau sa fac. După, nu m-a oprit nimic. Nici măcar faptul că lăsam în urmă 12 ani de pictură, desen, arhitectură. A fost o decizie asumată, curajoasă, generată de o ambiție puternică. Privind în urmă, nu am avut nimic de pierdut. Tot ce am construit până în prezent se îmbină armonios, are coerență. Cât despre pictură, nu prea mai am timp, pictez foarte rar, din păcate… Când vreau să mă relaxez după o perioadă mai solicitantă.

Definiția succesului, în opinia ta, sună în felul următor…

Nu am vreo definiţie sau vreo reţetă. Ştiu că atunci când te focusezi pe proces, garantat vei avea şi succes. Din punctul meu de vedere, cu cât te concentrezi mai mult pe reuşită, cu atât şansele de eşec sunt mai mari.

Ce îți spun cel mai des admiratorii tăi?

Că mă admiră! (râde)

Admiratorii îți spun și Angelina Jolie de România, cum privești tu această comparație, te deranjează, îți este indiferentă sau te măgulește?

Mă copleşeşte această comparaţie.

Fără ce nu poate trăi Michaela Prosan?

Lucrurile fără de care nu pot trăi nu sunt lucruri. Tot ce ţine de material e foarte uşor de înlocuit şi pot să trăiesc lejer cu asta.

Foto: Antena 1