”Regret felul în care am făcut declarația de sâmbătă, nu ar fi trebuit să mă arunc cu capul înainte și să fac declarații când emoția era la maxim. Asta e clar. Regret felul în care am făcut-o, regret momentul în care am făcut-o.

Ar fi trebuit să fiu mai diplomată și este o lecție destul de dură pentru mine, dar o lecție pe care vă jur că am învățat-o. Acest scandal mi-a demonstrat un lucru clar, și anume că avem foarte, foarte mult de muncă. Homofobia nu înseamnă doar ură sau frică, cum am mai văzut pe internet, înseamnă și dezaprobare, o discriminare”, a transmis Oana Lasconi, miercuri, pe pagina ei de Instagram. Ea este stabilită la Paris, de ani buni, și a lucrat în industria jocurilor video.

În continuare, Oana a respins speculațiile apărute în presă și pe internet, potrivit cărora ar intenționa să intre în politică, profitând de acest context și de mica notorietate obținută zilele acestea.

”Unii au spus că am folosit astea drept rampă de lansare în politică. Permiteți-mi să vă liniștesc, politica din România este mult prea struțo-cămilă ca să am eu ce să caut în ea. Din punct de vedere ideologic, mi se pare un haos”, explică Oana Lasconi, care se descrie ca fiind „anticapitalistă” și „socialistă”.

Îmi doresc să oprim acest scandal, să-l încheiem și să pornim un dialog. Haideți să fim mai buni și mai toleranți astăzi, să ne respectăm. Dar vă rog frumos, vă rog din toată inima să înțelegeți că o părere nu poate fi sinonimă cu un vot pentru îngrădirea unor drepturi.

E foarte important să putem să pornim dintr-o zonă comună. Dar părerile sunt cu totul altceva. Haideți să ne respectăm astăzi și să începem să visăm la o Românie mai bună din toate punctele de vedere, la oameni mai fericiți, la un trai mai bun”, a mai adăugat ea.

fiica-elena-lasconi-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Elena Lasconi, cronologia scandalului cu partidul și cu fiica ei

Elena Lasconi (51 de ani), fostă vedetă PRO TV și primar al orașului din Câmpulung Muscel, se află în mijlocul unui scandal care a escaladat, în weekendul 4-5 noiembrie, și care a culminat cu retragerea ei de pe lista candidaților USR pentru europarlamentare. Lovitura supremă a venit din partea fiicei sale, Oana, care a renegat-o public pe mama ei.

Sâmbătă, 4 noiembrie, Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamantare, a participat la emisiunea „Insider politic”, difuzată de la ora 12.00, la Prima TV. Aici a fost întrebată dacă susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

”Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a răspuns Elena Lasconi, care a adăugat că a participat la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018 şi a votat ”DA”.

Elena Lasconi a fost întrebată dacă acest răspuns nu va stârni critici în rândul votanţilor USR. ”Este treaba lor. Eu nu am nimic împotriva persoanelor de acelaşi sex, dar nu văd de ce aş milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex. Nu am nicio problemă cu relaţiile lor atât timp cât nu-i afectează pe cei din jur”, a conchis Lasconi.

Citește și: Elena Lasconi, prima reacție în scandalul cu fiica ei. Ce decizie a luat: „Mă pregătesc să plec la Paris”

Citește și: Cum l-a cunoscut Elena Lasconi pe actualul soț, după divorțul de la 22 de ani. Ce l-a rugat atunci pe Dumnezeu. S-au căsătorit la mănăstire, în straie populare

Citește și: Elena Lasconi, renegată public de propria fiică. Cronologia scandalului