Deși e într-o formă la care mulți bărbați visează, olteanul Aurelian Temișan recunoaște că, gurmand cum e, poate să ia, într-o săptămână, ”8 – 10 kilograme liniștit”, fără să se forțeze. Asta, dacă ar fi să-și asculte poftele și să se întoarcă la mâncărurile copilăriei.

Invitat în cadrul emisiunii „Oracolul Vedetelor”, de la Spectacola și DC News, acesta a și-a amintit cu nostalgie de vremurile copilăriei. Și cum dragostea trece prin stomac, și-a amintit cu plăcere de câteva dintre delicatesele din acea perioadă, pe care le mai prepară uneori pentru familia sa. Iar unele dintre acestea sunt adevărate bombe calorice!

„Am și eu, ca oricare dintre noi, din copilărie, niște treburi pe care le menținem în prezent și încercăm să le ducem mai departe. Unele, pentru că ne plac la gust, unele pentru că ne leagă de trecut și ne aduc aminte de cei dragi. Ca mâncare, nu aș renunța niciodată la salata de boeuf, dar la cea fără carne.

Cel mai mare aliment și greu pentru stomac mai rămân și cartofii prăjiți cu ou. Mama avea un stil, îmi ploua în gură numai cât mă gândesc. Prăjea cartofii, după care îi punea pe toți într-o tigaie imensă, peste care arunca 12 ouă și le amesteca. Nu vreți să știți.

Îi punea lui tata, ei, surorii mele și la mine era abonamentul de tigaie. Oricât îmi lăsa de mult sau puțin eu eram cu pâinea în tigaie.”, a declarat Aurelian Temișan.

temisan-tanarSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Laptele cu biscuiți, delicatesa copilăriei

Un alt preparat care i-a marcat copilăria și care-l duce pe artist cu gândul la bunicii săi, de data aceasta, este și celebrul lapte cu biscuiți.

Astfel, artistul a recunoscut că obișnuiește și în prezent să-și pregătească acest desert, unul care îi mângâie inima.

„Laptele cu biscuiții aceia vărsați – Doamne, deci când mănânc asta, o fac doar pentru că îmi aduc aminte de bunici, de locul de unde am sărit de la etajul doi (n.r. una dintre cele mai mari trăsnăi din copilărie) și de toată copilăria.

Mănânc, stau cu ochii închiși și mă întorc în trecut, e fantastic ce se poate întâmpla cu un aliment, mâncarea copilăriei!”, a continuat el.

Cum arăta Aurelian Temișan la 17 ani. Fotografie de colecție cu artistul. Iată-l și pe tatăl său, la aceeași vârstă!

Sunt oltean și sunt dintr-un neam de gurmanzi!”

Deși din când în când își face poftele din copilărie, artistul spune că, în aceeași măsură, este extrem de atent la ceea ce, cât și la ce oră mănâncă.

Are avantajul că, deși se poate îngrășa rapid și mult, la fel de ușor arde kilogramele, atunci când e cazul.

„Din fericire, sunt atent la ceea ce mănânc, pentru că sunt oltean și sunt dintr-un neam de gurmanzi și dacă eu îmi fac toate plăcerile, într-o săptămână pot să iau 8-10 kilograme liniștit, fără să mă forțez, dar, de altfel, în 10 zile pot să dau 8 kilograme.

Nu stau nemâncat, ci cât are nevoie stomacul. Organismul încă e bun, îl țin în priză, deși suntem tentați din cauza activităților să mâncăm seara după ce venim de la spectacol la 11, 12 seara. Atunci ești tentat să mănânci, pentru că un artist pe scenă consumă, însă dacă mănânci atunci și peste jumătate de oră te culci, nu e bine.”, a mai dezvăluit artistul, căsătorit și tată de adolescentă.

Ce familie frumoasă are Aurelian Temișan! Fetița lui va împlini 11 ani și deja e o domnișoară! GALERIE FOTO

Vezi și Monica Davidescu, după o pierdere de sarcină: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ce mi-a dat și pentru ce nu mi-a dat” Ea și Aurelian Temișan au fost la un pas distanță de adopție dar și Sărbătoare mare în familia Temișan: 15 ani de la cununie! Poză nemaivăzută de la nuntă!

Citește și:

Fetița cea mare a lui Denis Ștefan a împlinit 10 ani! ”De acum începe distracția!” Ce pasiune neobișnuită are Delia

Certificatul de deces al lui Mathew Perry a fost dezvăluit