Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Stai să zic eu”, cu Dragoș Mușat (Tetelu) și Cosmin Natanticu, Ionuț Dongo a explicat de unde vine porecla „Oase”.

„Când m-am apucat de breakdance, toată lumea îmi zicea că nu am oase. Eram extraordinar de mobil, stilul meu era foarte flexibil. Sunt două tipuri de mobilitate, dobândită și nativă. Eu eram ăla care trăgea, exersa, făceam mobilitate foarte multă”, a lămurit el. 

Să renunțe la breakdance a fost una dintre cele mai grele decizii

„A fost o perioadă extraordinar de mișto din viața mea și a fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care le-am făcut vreodată. Să renunț la trupa mea (…). Nu vedeam un viitor din treaba asta. Nu puteam să percep cum aș putea de acum încolo să trăiesc. Prindeam reclame, filme (n.r. figurații speciale), mă duceam la concursuri. Voiam să mă apuc de ceva cu care să pot să construiesc în viitor, să mă concentrez pe cariera mea. Am prins niște joburi și apoi am plecat la circ”, mai continuat Oase la podcast. 

Fostul dansator a lucrat la circ 

Un prieten i-a spus că se caută circari, așa că a plecat imediat în Anglia. Acolo a învățat să aibă momente de breakdance în timpul spectacolelor de circ, însă „cu cât făcea mai multe trucuri, cu atât era mai bine”. I-a plăcut toată viața să meargă la circ, astfel încât și-a spus că va fi o experiență de neratat. 

„Când am ieșit afară, erau trei brazilieni cu un ATV, cu o bară așa deasupra și se dădeau peste cap. Ăsta a fost primul lucru pe care l-am văzut la circ. Mi-am spus că asta vreau să fac. Eu, fiind mai sociabil de fel, în trei secunde îi știam pe toți. Am plecat de la breakdance, am început să facem show-uri. Jonglez extraordinar de bine, cu orice. Făceam numere de echilibristică pe atunci, nu mai pot acum”, a povestit Oase. 

A bifat-o și pe asta

„Sunt atâtea lucruri pe care și acum vreau să le fac, simțeam că gata am făcut-o pe asta. Nu voiam să mă trezesc peste 30 de ani și să zic că există niște piramide pe undeva și eu nu le-am văzut, pentru că făceam bani, dar nu aveam timp. Mă și plictisisem la modul că voiam să încerc altceva”, a spus fostul concurent de la Asia Express. 

Cei mai mulți dintre fani știu că Oase a dat startul trendului de kendama în România acum cinci, șase ani, deși jocul de îndemânare tradițional japonez era cunoscut în țară încă din 2009-2010. Fostul dansator a participat inclusiv la Campionatul Mondial de Kendama, ocupând locul 12 din 100.  

„M-am detașat un pic de trendul ăsta, dar m-am întors la bază. Mă joc și când ajung acasă, o jumătate de oră sau o oră, de distracție, nu mă mai duc la competiții. Businessul funcționează în continuare în alte țări, în România prin Cluj, nu pot să mai compar cu ritmul de atunci”, a mai continuat el. 

Oase a câștigat în 2019 finala emisiunii „Asia Express” în sezonul 2, alături de CRBL, cel pe care l-a cunoscut la școala de dans a artistului. Sâmbătă, 5 martie, de la ora 20.00, fanii îl vor putea vedea la emisiunea „Dancing on Ice – Vis în doi”. La concurs, vor lua parte nouă vedete de la noi care vor dansa pe gheață alături de patinatori profesioniști.

Poți urmări podcastul integral pe YouTube.