Olena Zelenska s-a născut în Kryvyi Rih, un oraș din sudul Ucrainei, pe 6 februarie 1978. Ea și soțul ei au fost colegi de liceu, dar nu se cunoșteau foarte bine. Volodimir a povestit că erau în clase diferite și deși îi știa pe mulți dintre colegii ei, pe ea nu o prea știa. Între ei nu a fost dragoste la prima vedere, cei doi au început să formeze un cuplu abia când Olena Kiyashko (nume de familie de fată) era studentă la Facultatea de Inginerie Civilă a Universității Naționale Kryvyi Rih, iar Volodymyr Zelenskiy își obținea deja diploma în drept la Institutul Economic Kryvyi Rih.

Între ei nu a fost dragoste la prima vedere

Cei doi s-au căsătorit în septembrie 2003, după opt ani de relație, iar imediat după nuntă, s-au mutat la Kiev.Deși Volodimir era celebru, fiind un comedian cunoscut, Olena a preferat mereu să stea în umbră și să nu apară în lumina reflectoarelor.

The Kyiv Summit of First Ladies and Gentlemen in Ukraine – 23 Aug 2021SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

Olena Kiyashko este unul dintre fondatorii Studio Kvartal 95, care este cel mai cunoscut studio de producție din Ucraina, având în portofoliu filme, seriale și programe de divertisment. Deși era specializată în arhitectură, ea preferă să scrie texte pentru Kvartal 95 Studio, devenind scenaristă. În tinerețe, obișnuia să-și însoțească partenerul la evenimente și chiar îl ajuta să-și pregătească spectacolele.

Ea și-a susținut întotdeauna soțul în proiectele lui, dar prima doamnă a recunoscut că nu a fost deloc încântată de ideea ca soțul ei să devină președintele Ucrainei, ba chiar era total împotrivă.

„Am fost total împotrivă. I-am spus într-un mod foarte agresiv. Am văzut toate dificultățile. Nici măcar nu mi se părea un proiect, era ceva ce ne schimba complet viețile. Când am realizat că el este foarte serios și că va face orice să ne protejeze familia, am devenit avocata lui”, a spus Olena într-un interviu mai vechi pentru Corriere della Sera.

Deși s-a temut de rolul de Prima Doamnă, după ce soțul ei a fost ales președintele Ucrainei în 2019, ea s-a împlicat în proiecte precum îmbunătățirea sistemului de nutriție din școli și dezvoltatea unei strategii pentru un mediu sigur pentru elevi, contracararea violenței domestice. Ea a devenit și consultanta soțului ei și s-a ocupat de imaginea lui.

Olena nu a atras atenția doar cu frumusețea ei, ci și prin felul în care își susține soțul. De fiecare dată apare la brațul lui și îl privește ca o adolescentă îndrăgostită, sprijinându-l în toate alegerile lui, chiar dacă nu e de acord chiar cu toate.

Cuplul prezidențial are doi copii, o fată, Oleksandra, care s-a născut în 2004, și un băiat, Kyrylo, care a venit pe lume în 2013.

Foto: Profimedia