Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Stai să zic eu' cu Dragoș Mușat (Tetelu) și Cosmin Natanticu, Ionuț Dongo, pe numele său real, a povestit cum a început cu fotbalul în școala generală, jucând la Dinamo și la FC Argeș. După un incident la picior, Oase s-a apucat de breakdance, amintindu-și și de foștii lui colegi de dans, Ciprian Tătărușanu și Nicolae Mitea. Dacă Tătărușanu este portarul de la AC Milan, Mitea s-a retras din fotbal acum câțiva ani.

„Cu Tătărușanu m-am apucat de breakdance. Trupa se numea PAS – Partidul Artiștilor Străzii. Dansa de rupea, era în trupa șmecheră. L-a ajutat foarte mult înălțimea pe el', a comentat Oase.

Ambele pasiuni erau în paralel: mă mai prosteam când mă întâlneam cu tovarășii, când nu jucam fotbal. Găseam noi o fântână abandonată în Pantelimon și ne învârteam pe acolo, că aluneca', a mai continuat el. 

Multă lume se apuca de breakdance'

Până să participe cu trupa Freakquency la „Românii au talent' și să ajungă în semifinale, Oase a trebuit să învețe breakdance de la zero: noi eram începători. Așteptam să ne uităm la un anumit post de televiziune, când era un moment de teatru și începea cineva să facă breakdance. Noi știam că începe pe la cinci după-amiaza și la patru jumate ne strângeam la cineva acasă, cu un bidon de suc. Unul dintre noi ținea minte prima parte, altul a doua parte. (…) Când am intrat pentru prima dată într-o sală cu oglindă, n-am putut să dansez', a povestit la podcast. 

Oase își amintește că s-a integrat, apoi, într-o altă trupă de breakdance, profesionistă, unde colegii făceau show-uri pe bani în Coreea. Scopul era pe atunci „să câștigi concursuri, nu să mergi la emisiuni de talent'. 

Am fost în primul sezon de Românii au Talent, ne-au luat cu forța pe acolo. Știam că suntem buni, noi intram la concursuri două trupe ca să câștigăm și locul unu, și locul doi. Eram ca niște animale. Ca sentiment, când faci breakdance, era să dovedești la alții care știu ce fac', a mai continuat Oase pentru Happyfish. 

Poți urmări podcastul integral pe YouTube