DJ-ul suedez nu a lăsat niciun testament, nu era căsătorit, nu avea copii, iar, potrivit legislației, averea sa va fi moștenită de Klas-Otto Bergling şi Anna Catarina Liden, părinții săi.

Avicii a murit în timp ce se afla în vacanță, în sultanatul Oman. Cu o avere colosală, Tim Bergling nu se împăca cu statutul de milionar. Pentru a face față celebrității, pe care nu și-a dorit-o niciodată, se refugia adesea în alcool. În 2013, el declara: „Când am început să câştig bani, mi-am dat seama că nu aveam nevoie cu adevărat”.

Devenit celebru fără să vrea, a fost tot timpul un filantrop

„Când câştigi atât de mulţi bani de care nu ai nevoie, singurul lucru înţelept, cel mai uman şi cel mai evident, este de a-i dona oamenilor care au nevoi”, mai spunea el. Ceea ce a și făcut. La un moment dat, a donat toți banii strânși de pe urma unui tunrneu, respectiv circa un milion de dolari.
Iar înainte să moară, a donat milioane de dolari asociaţiilor, în special pentru Feeding America şi Radiohjälpen.

În trecut, Avicii a suferit de pancreatită acută, în parte din cauza excesului de alcool. După o operaţie la vezica biliară şi apendicită, în 2014, şi-a anulat concertele, pentru a se recupera. A renunţat la turnee în 2016, dar a continuat să compună în studio.

Vezi și Avicii avea o iubită secretă și plănuia să-și întemeieze o familie. Ipoteza sinuciderii cade?

Citește și: